Črna kronika

Policisti so 29-letnega Koprčana, ki je z nožem napadel medicinsko sestro, prijeli uro in pol po dogodku

Piran, 11. 02. 2016 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./U.Z.
Komentarji
0

Koprski policisti in kriminalisti so odvzeli prostost 29-letniku, ki je v zdravstveni ustanovi na območju Pirana večkrat zabodel in porezal 50-letno uslužbenko, nato pa pobegnil. Privedli ga bodo na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, grozi pa mu od pet do 15 let zapora.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Z nožem napadel medicinsko sestro
    01:56
    Iz 24UR: Z nožem napadel medicinsko sestro
  • Iz SVETA: Z nožem napadel medicinsko sestro
    02:21
    Iz SVETA: Z nožem napadel medicinsko sestro

Koprski policisti so bili ob 8.19 obveščeni o poskusu uboja v zdravstveni ustanovi na območju Pirana. Moški je večkrat zabodel in porezal 50-letno uslužbenko, nato pa pobegnil. Uslužbenka po trenutno razpoložljivih informacijah ni v smrtni nevarnosti.

Policisti in kriminalisti so nemudoma postavili blokadne točke in storilca na podlagi opisa po uri in pol prijeli na območju Pirana (pri pokopališču). 29-letnemu Koprčanu so odvzeli prostost in ga pridržali. "Predvidevamo, da bo v roku 48-ur s kazensko ovadbo za kaznovo dejanje poskusa uboja priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje (zagrožena je kazen od 5 do 15 let zapora)," so zapisali na PU Koper.

Policija v Piranu
Policija v Piranu FOTO: Svet na Kanalu A



'Spraševal je po mami'

Marko Grdina, pomočnik direktorja zdravstvene nege v ZD Piran, je za 24ur.com opisal dogodek. ''Moški, star med 30 in 40 let, ki je prišel v ZD Piran, je že v splošni ambulanti spraševal po mami.'' Ko mu je medicinska sestra rekla, da njegove mame ni tukaj, je šel v tretje nadstropje, kjer je ambulanta za Medicino dela. Tudi tukaj je medicinsko sestro spraševal po mami in ko je drugič potrkal na vrata, je napadel. ''Z nožem jo je porezal po obrazu, rokah in nogah,'' je pojasnil Grdina in dodal, da je medicinska sestra v redu, stabilna in ni utrpela življenjsko ogroženih poškodb ter je na opazovanju v izolski bolnišnici.

Grdina je še povedal, da moškega v njihovem ZD niso še obravnavali, niti ga ne poznajo, glede na okoliščine, kako se je vsa stvar zgodila, pa sumijo, da ima duševne težave.

Piranski ZD je bil v času preiskave zaprt, saj so kriminalisti vse osebe, ki so bile v času dogodka v ZD, izprašali. Ko se je dogodek zgodil, je bilo na pregled namreč naročenih kar nekaj oseb, storilca pa so opazili tudi pacienti v splošni ambulanti, kjer se je najprej zadrževal. Grdina je še povedal, da je ZD zdaj spet normalno odprt. 

Na vprašanje, ali razmišljajo, da bi zaposlili varnostnika, pa je dejal, da se sprašujejo, kaj bi varnostnik sploh lahko naredil. Pacient lahko kot pacient prosto pride v stavbo, varnostnik bi bil v takih primerih nemočen, dogodek bi se kljub vsemu zgodil, lahko bi storilca le prijel, je še povedal.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1