Črna kronika

V požaru v internatu v Keniji umrlo sedem deklet

Nairobi, 02. 09. 2017 17.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V dekliškem internatu v kenijski prestolnici Nairobi je v požaru umrlo sedem deklet. Poškodovanih je bilo še deset deklet. Dekleta so stara od 14 do 18 let. Vzrok za požar še ugotavljajo.

Posledice požara v inernatu.
Posledice požara v inernatu. FOTO: AP

V internatu v kenijski prestolnici Nairobi je danes zjutraj izbruhnil požar, pri čemer je umrlo sedem deklet. Še deset so jih zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico, je povedal kenijski minister za izobraževanje Fred Matiangi med ogledom prizorišča tragedije. Vzrok zanjo še ni znan.

Požar je izbruhnil v zgodnjih jutranjih urah v internatu elitne državne dekliške šole Moi. "Zadevi moramo priti do dna. Policija in druge pristojne službe so že začele preiskavo in zagotavljam vam, da bodo neizprosni," je še povedal Matiangi, ki je v državi pristojen tudi za notranje zadeve.

V požaru je umrlo sedem deklet, še deset so zaradi poškodbo odpeljali v bolnišnico.
V požaru je umrlo sedem deklet, še deset so zaradi poškodbo odpeljali v bolnišnico. FOTO: AP

Šola, ki jo obiskuje več kot tisoč deklet, starih od 14 do 18 let, bo v prihodnjih dveh tednih, kolikor naj bi trajala preiskava, ostala zaprta.

V Keniji je lani prišlo do vrste požarov v šolah. Takrat je v treh mesecih zagorelo v več kot sto šolah širom države. Krivdo za te dogodke so oblasti in mediji pripisali okoli 150 učencem in desetim učiteljem z različnimi motivi. Med drugim naj bi se nekateri tako želeli maščevati nekdanji državni izpitni komisiji, ki naj bi s prodajo testov in odgovorov bogato služila.

Gre za internat elitne državne dekliške šole Moi.
Gre za internat elitne državne dekliške šole Moi. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
03. 09. 2017 11.57
-1
Niti skrivajo ne ti. lova na čarovnice, ... koliko obtoženih, za več primerov.
Ramzess
03. 09. 2017 11.55
-2
Državne že, elitne pa ne bi rekel, ... definirajte elitne v tem primeru.
Razumnež
04. 09. 2017 14.11
Morda državna srednja šola, kjer je za vpis potrebno veliko točk... Nevem