Črna kronika

V požaru v skladišču tiskarne v Moskvi umrlo 17 ljudi

Moskva, 27. 08. 2016 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V velikem požaru v skladišču tiskarne na severovzhodu Moskve je umrlo 17 ljudi. Gasilci so v skladišču našli prostor, v katerem je bilo 16 trupel, medtem ko je še ena oseba zaradi posledic požara umrla v bolnišnici. Po prvih podatkih so bile žrtve migranti, ki so v skladišču delali in tudi živeli.

Reševalne in gasilske ekipe so na mesto požara prispele okoli 4. ure po srednjeevropskem času, da bi pogasile ogenj, ki je zajel 200 kvadratnih metrov trinadstropnega skladišča v industrijski coni na severu ruske prestolnice.

"Med gašenjem so gasilci ugotovili, da je požar povsem izoliral en prostor. Gasilci so prebili zid in znotraj našli 16 trupel," je sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prvih podatkih so bile žrtve migranti, ki so v skladišču delali in tudi živeli. Ilja Denisov z ministrstva za izredne zadeve v Moskvi je povedal, da so bili migranti iz Kirgizistana, ki so bili v Rusiji zakonito ter so delali s podpisanimi pogodbami o delu.

Po dosedanjih podatkih naj bi do požara prišlo zaradi pokvarjene svetilke v prostoru, kjer je bilo veliko gorljivih tekočin in papirnatih izdelkov.

Denisov je še pojasnil, da se je požar do prostora, kjer so gasilci našli 16 trupel, razširil skozi jašek dvigala.

Pristojni organi so iz gorečega skladišča sicer rešili 12 ljudi.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je prek Twitterja sporočil, da bodo moskovske oblasti preiskale vzrok požara.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FesterAdams
28. 08. 2016 19.37
Pa saj so bili samo rintači. Če bi umrlo 12 politikov bi neglede na pozitivne učinke dogodka razglasili teden dni žalovanja.
Ramzess
27. 08. 2016 14.01
+1
Zgleda da so se kar sami izolirali, ... gasilci pa niso našli vrat, ali pa je bil dostop omejen.
asdfghjklqwertz
27. 08. 2016 11.32
-6
"Po prvih podatkih so bile žrtve migranti, ki so v skladišču delali in tudi živeli." ... Evo, izkoriščanje delavcev, in to v "vsemogočni" in najbolj pošteni državi na svetu za rusofile, v Rusiji.
piljan
27. 08. 2016 15.18
+5
Izkoriščanje je povsod,ne glede na ureditev,to bi že moral vedeti.Ljudje smo vedno bolj pokvarjeni,žal je taka resničnost.
asdfghjklqwertz
27. 08. 2016 11.30
-6
Ja kako neumen moreš biti, da bežiš v zaprti prostor? Kot prostovoljni gasilec vem, kako je ogenj nevaren v zaprtem prostoru, predvsem pa dim. Vedno bežiš k oknu, pa če je ogenj 5m stran od tebe, ne pa v zaprti prostor. Res pa je, da ko boš enkrat odprl okno, se bo ogenj razširil vse do okna, še vedno je pa boljše to, kot pa zaprti prostor. Dim se po vsej stavbi nabira, pa če imaš še ne vem kako izolirana vrata ali okna.
Ramzess
27. 08. 2016 14.02
+1
Točno tako, na koncu itak ne bodo nič krivi, ... oz. se jim ne bo pripisal njihov delež krivde.