Črna kronika

V dveh nesrečah umrla dva kolesarja, oba povzročitelja pobegnila s kraja dogodka

Ljubljana/Maribor, 23. 07. 2015 06.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V prometni nesreči na lokalni cesti Log pri Brezovici - Bevke je umrl 51-letni kolesar. Ta se je umikal avtomobilu, ki je prehiteval traktor, pri tem pa je padel med traktor in balirko. V nesreči izven naselja Limbuš pri Mariboru pa je umrla 73-letna kolesarka, v katero je trčilo kombinirano vozilo. Oba povzročitelja nesreč sta pobegnila s kraja dogodka, policija je enega že izsledila.

V sredo ob 21.15 se je na lokalni cesti Log pri Brezovici - Bevke, izven naselja Bevke, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl kolesar, povzročitelj pa je zapustil poškodovanca brez pomoči in odpeljal, je zapisano na spletnih straneh Policije.

26-letni in 51-letni kolesar sta kolesarila od Loga proti Bevkam. Približno 100 metrov pred Bevkami je nasproti kolesarjem pravilno pripeljal 48-letni traktorist, ki ga je v tem trenutku nepravilno pričel prehitevati neznani voznik neznanega temnordečega osebnega avtomobila, neznanih registrskih oznak. Takrat se je prvi kolesar odmaknil desno, 51-letni kolesar pa se odmikal levo in padel med traktor in balirko. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Policisti v zvezi z nesrečo iščejo voznika in osebni avtomobil temnordeče barve, neznanih registrskih oznak, verjetno znamke Citroen Saxo, Citroen AX, R Clio ali Fiat Punto. Voznika pozivajo, da se javi na najbližji policijski enoti. Vse, ki lahko pripomorejo k izsleditvi voznika ali vozila pa prosijo, da pokličejo štev. 113 ali 080 1200.

Umrla tudi 73-letna kolesarka

V letošnjem letu se je na cestah na območju PU Maribor zgodilo že 11 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 12 ljudi. V enakem obdobju lanskega leta se je zgodilo 9 takih nesreč, v katerih je umrlo prav tako 12 ljudi.

Ob 22.30 pa je 42-letni moški vozil tovorno vozilo znamke Citroen Jumper po regionalni cesti iz smeri Maribora v smeri Limbuša. Malo za odcepom za podjetje Marles, kjer vozišče poteka iz desnega preglednega ovinka v ravni del ceste, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil prometnim razmeram na cesti, saj se je približeval 73-letni kolesarki, ki je ob desnem robu vozišča pravilno kolesarila v isti smeri. Zaradi tega je brez zaviranja s prednjim delom vozila trčil v zadnji del kolesa kolesarke. Po trčenju je njeno kolo odbilo proti desnemu robu smernega vozišča, kolesarko pa je vrglo na pokrov motorja in vetrobransko steklo, nato pa je padla z vozila po vozišču in obležala ob desnemu robu vozišča hudo telesno poškodovana.

Voznik iz okolice Maribora se je ustavil 70 metrov naprej od kraja nesreče. Peš se je vrnil nazaj, pogledal, kaj se je zgodilo, nato pa se spet obrnil, odšel do svojega vozila in pobegnil naprej, proti Limbušu.

Policisti so ob pomoči priče nesreče vozilo in voznika izsledili v naselju Log. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 1,14 mg/l alkohola.

Kolesarki iz Limbuša so zdravniško pomoč nudili že na kraju dogodka in so jo nato z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Tam je ob 23.35 podlegla poškodbam.

Policisti bodo po zaključku vseh kriminalistično-tehničnih in izvedenskih opravil zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče in ga kazensko ovadili mariborskemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivih dejanj Nevarna vožnja v cestnem prometu in Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, so sporočili s PU Maribor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3