Črna kronika

V Seleninem nahrbtniku tudi okrvavljena brisača in majica s kratkimi rokavi

Split, 19. 09. 2012 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nahrbtniku, ki so ga našli poleg trupla umorjene mehiške turistke v Splitu, sta bili tudi okrvavljena brisača in majica s kratkimi rokavi, s čimer javnost do zdaj ni bila seznanjena. Kri na brisači je Selenina, vanjo se je po dejanju najverjetneje obrisal storilec.

Da so poleg trupla mehiške turistke Selene Macedo, ki ji je v splitskem parku Marjan nekdo prerezal vrat, našli nahrbtnik, v katerem so bili dres nogometnega kluba Milan, dobro nabrušen kuhinjski nož, fotoaparat, rokavice in trije sendviči, je že dolgo znano. Dve stvari iz nahrbtnika, o katerih policija doslej ni govorila, pa sta s Selenino krvjo prepojena brisača, v katero se je po dejanju najverjetneje obrisal storilec, in bombažna majica s kratkimi rokavi.

Dres, ki ga je policija pokazala javnosti, ni pomagal najti Seleninega morilca.
Dres, ki ga je policija pokazala javnosti, ni pomagal najti Seleninega morilca. FOTO: PU splitsko - dalmatinska

A vsebina nahrbtnika preiskovalcem doslej še ni kaj dosti pomagala. Sledi so namreč precej dvoumne. Dve podrobnosti, na primer, nakazujeta, da Selenin morilec ni bil iz Splita. Vsi trije sendviči, zaviti v vrečko iz Keruma, so bili narejeni iz sestavin, ki jih tam ni mogoče kupiti, kar nakazuje na možnost, da so bili narejeni v kakšnem hostlu ali iz samopostrežnega hotelskega bifeja. Druga podrobnost je, da je najdena brisača podobna tistim v hotelih ali hostlih. Po drugi strani pa je bilo Selenino truplo v parku dobro skrito, kar nakazuje, da je storilec dobro poznal teren.

Kakor koli že, intenzivna preiskava do zdaj ni dala nobenih uspešnih zaključkov. Zanimivo je, da je policija javnosti pokazala le fotografijo dresa, saj bi morda lahko kdo prepoznal kakšen drug predmet iz nahrbtnika. Poleg tega policija še vedno patruljira v okolici kraja umora, če se bo storilec morda vrnil tja, kar je, glede na javnost zadeve, bolj malo verjetno.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kukulkan
19. 09. 2012 17.26
+21
Zamujate 100 na uro, to so že zdavnaj našli vi pa komaj danes to objavljate