Črna kronika

VIDEO: V silovitem trčenju avtobusa in voznika cisterne v Mehiki 24 mrtvih in devet ranjenih

Ciudad de Mexico, 14. 04. 2017 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V silovitem trčenju na avtocesti v Mehiki je umrlo 24 ljudi, devet je ranjenih. Nesreča se je zgodila, ko je voznik cisterne s 40.000 litri goriva zapeljal v nasproti vozeči avtobus na avtocesti na tihomorski obali. Ob trčenju je prišlo do eksplozije, žrtve pa so žive zgorele.

Med trčenjem je prišlo do eksplozije, žrtve so žive zgorele.
Med trčenjem je prišlo do eksplozije, žrtve so žive zgorele. FOTO: ENEX
Silovito trčenje cisterne, v kateri je bilo 40.000 litrov goriva, in avtobusa na avtocesti v Mehiki je terjalo 24 življenj, ranjenih pa je devet ljudi. Nesreča se je zgodila, ko je voznik cisterne zapeljal v nasproti vozeči avtobus, na katerem je bilo 36 potnikov. Ob trčenju je prišlo do eksplozije, žrtve pa so žive zgorele, so sporočile lokalne oblasti.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poveljnik gasilcev Jorge Ostria je lokalnim medijem povedal, da se je nesreča zgodila okoli 18.30 po lokalnem času. Med smrtnimi žrtvami je tudi voznik cisterne, ki je iz še neznanega razloga zapeljal na nasprotni pas in trčil v avtobus, ki se je nesreči neuspešno skušal izogniti z zaviranjem.

Nekaj potnikom avtobusa je uspelo pobegniti pred ognjenimi zublji. Med njimi so bili tudi majhni otroci in se zdaj zdravijo v bolnišnici.

Na fotografiji, ki jo je na Twitterju objavila mehiška zvezna policija, je videti zgorele ostanke obeh velikih vozil ob robu dvopasovne avtoceste pod palmami.

Avtobus je najela družina, ki se je za velikonočne praznike peljala na morje.
Avtobus je najela družina, ki se je za velikonočne praznike peljala na morje. FOTO: ENEX

Eden od preživelih je za spletno stran Aristegui Noticias povedal, da je avtobus najela družina, ki se je za velikonočne praznike peljala iz mesta Morelia v osrednjem delu države do obalnega mesta Lazaro Cardenase. Ostria je povedal, da je bilo na avtobusu 36 ljudi.

Nesreča se je zgodila na meji med zveznima državama Michoacan in Guerrero. Oblasti v Guerreru so povedale, da so trupla zgorela do te mere, da je bilo sprva težko ugotoviti njihovo število. Sprva so namreč poročali o 29 smrtnih žrtvah, nato pa so število žrtev znižali.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ddd Kkk
16. 04. 2017 22.46
-1
ko v unmu filmu Brez povratka
FesterAdams
14. 04. 2017 17.55
Po moje je človek, ko enkrat že gori, najbrž mrtev.
Ramzess
14. 04. 2017 17.11
-1
Razlog je očiten, v EU imajo že izkušnje s tem, zaletavanjem tovornjakov v ...