Črna kronika

Celje: Otrok padel z višine približno osmih metrov, njegovo stanje naj bi bilo stabilno, a resno

Celje, 15. 05. 2016 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.M./STA/D.K.
Komentarji
0

Celjski policisti so potrdili, da se je v tamkajšnjem nakupovalnem centru zgodila huda nesreča. Otrok je padel z višine približno osmih metrov v globino v prazen prostor med drsnimi stopnicami in stekleno ograjo. Pri padcu se je izredno hudo poškodoval.

V upravi trgovskega centra so v izjavi za javnost zapisali, da policijska preiskava še poteka, zato podrobnejših informacij v zvezi z nesrečnim dogodkom še nimajo. Dodali so, da nesrečni dogodek iskreno obžalujejo, staršem ponesrečenega dečka pa izrekajo sočutje in mu želijo uspešno okrevanje.

Včeraj, nekaj pred 14. uro, se je v trgovini trgovskega centra v Celju, poškodoval otrok, je sporočila tiskovna predstavnica celjskih policistov Milena Trbulin.

Otrok je padel z višine približno osmih metrov v globino v prazen prostor med drsnimi stopnicami in stekleno ograjo. Pri padcu se je izredno hudo poškodoval.

Otroka so takoj po nesrečnem dogodku z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, nato pa s helikopterjem v mariborski klinični center.

Ogled kraja je opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Zbiranje obvestil o nesrečnem dogodku še poteka, je še povedala Trbulinova. Trgovina, kjer se je zgodila nesreča, je bila danes zaradi preiskave še vedno zaprta.

Novinarji informativne oddaje 24UR so poročali, da je stanje petletnega fantka stabilno, a resno. "Utrpel je več hujših in zelo težkih poškodb, a kljub temu naj bi bile napovedi za okrevanje dobre," je poročala novinarka Danica Ksela. 

Deček se zdravi na intenzivnem oddelku mariborske pediatrične klinike, kamor so ga s helikopterjem pripeljali iz celjske bolnišnice.

"Policija po neuradnih podatkih zaenkrat preiskave ne vodi v smislu iskanja odgovornosti pri starših ali na strani trgovine. Gre za splet nesrečnih okoliščin, vsaj trenutno vse tako kaže," je še dodala novinarka 24UR. Mati otroka naj bi bila ob njem, a nesreče naj ne bi mogla preprečiti.

Spletna stran Večer navaja neuradne podatke, da gre za fantka, ki naj bi bil zdaj v umetni komi ter da so tekoče stopnice delovale brezhibno, kar naj bi bil potrdil tudi včerajšnji tehnični pregled. 

Kaj je torej botrovalo nesreči in ali gre le za tragičen niz dogodkov, ki so do nje pripeljali, bo pokazala zaključena policijska preiskava.

Večer poroča, da naj bi se fantek po neuradnih informacijah "nekako zataknil za tekoče stopnice, ki so ga povlekle v drugo nadstropje, nato pa "spustile", da je nesrečnik padel v prvo nadstropje".

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja