Film/TV

V tragični prometni nesreči umrl eden najboljših poročevalcev vseh časov Bob Simon

New York, 12. 02. 2015 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hudi prometni nesreči je umrl je eden najboljših televizijskih poročevalcev vseh časov Bob Simon. V svoji več kot 50-letni karieri je za poročanje iz Vietnama, Severne Irske, Perzijskega zaliva, vojne v BiH in ostalih kriznih žarišč prejel več kot 40 prestižnih nagrad, med njimi kar 27 mednarodnih nagrad Emmy za televizijske dosežke.

V sredo je v hudi prometni nesreči v New Yorku umrl Bob Simon, dolgoletni ameriški novinar, dopisnik medijske hiše CBS News, ki je bil velik vzornik številnim poročevalcem po vsem svetu. V svoji izjemni več kot 50-letni karieri je poročal iz številnih kriznih žarišč po svetu. Med drugim je poročal o vojni v Vietnamu, o nasilju in izgredih v Severni Irski, oglašal se je s kriznih žarišč v Perzijskem zalivu, spremljal ameriške vojaške operacije v Grenadi, Somaliji in na Haitiju, bil pa je tudi eden glavnih ameriških poročevalcev med vojno v BiH. Za svoje delo je prejel več kot 40 najprestižnejših nagrad, med njimi kar 27 mednarodnih nagrad Emmy za televizijske dosežke.

Preživel nešteto nevarnih situacij, umrl v nesreči taksija

Tokrat se je sam znašel v poročilih kot žrtev nesreče. Kot poroča CBS News, se je 73-letni Simon okoli 18.45 vozil s taksijem po avtocesti, ko je taksist po trčenju v neko drugo vozilo izgubil nadzor nad vozilom in trčil v avtocestno pregrado. Zaradi hudih poškodb glave je Simon umrl na poti v bolnišnico. Taksist je utrpel zlome rok in nog, a je nesrečo preživel.

"To je velika izguba za vse nas na CBS News," se je na nesrečo odzval Jeff Fager, izvršni producent svetovno znanega televizijskega programa 60 Minutes. "Še toliko večja tragedija je, da je umrl v prometni nesreči, medtem ko je preživel več nevarnih situacij kot verjetno katerikoli novinar," je dodal. Razglasili so ga za ikono novinarksega poročanja, bil pa je tudi dober prijatelj številnim zaposlenim. "Vsi smo pretreseni nad nenadno smrtjo, družini izrekamo sožalje," je sporočil direktor televizije David Rhodes.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3