Črna kronika

Voznik in sopotnica, ki sta pripeljala na kraj tragedije, zaman skušala rešiti dekleti, ki sta umrli v gorečem vozilu

Šentilj, 23. 04. 2017 07.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.Ke./N.Š.
Komentarji
0

Na regionalni cesti Šentilj–Sladki Vrh se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrli mladi dekleti. Nesrečo je povzročil 19-letnik, ki je v nepreglednem ovinku trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letnik. Prvo vozilo je odbilo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo, v požaru pa sta ostali ukleščeni 18- in 19-letnica, ki ju niso uspeli rešiti.

Nekaj minut čez polnoč sta na regionalni cesti Šentilj–Sladki Vrh trčili osebni vozili. V prometni nesreči sta dve osebi umrli, tri poškodovane so odpeljali v mariborski klinični center.

"19-letni moški je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah. V nepreglednem desnem ovinku je z vozilom zapeljal v levo in kljub zaviranju trčil v osebni avtomobil, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo," je sporočil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor.

Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. "Na zadnjem sedežu pa sta ostali v vozilo ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe," je še povedal Šadl.

Sopotnica se je sicer oglasila na Facebooku, kjer je na profilu Slovenskih novic zapisala:  "Z možem sva uspela rešiti sprednja dva fanta ... za punci nisva uspela razbiti oken ... ogenj se prehitro razširil ... nočne more ... počivajta v miru."

Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval.

Pod vplivom alkohola in drog?

Posredovali so gasilci iz Maribora, Ceršaka in Šentilja, ki so pogasili požar, zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi treh poškodovanih, s tehničnim posegom iz ostankov zvite pločevine rešili v nesreči dve preminuli osebi, z vpojnim sredstvom posipali iztekle tekočine ter z razsvetljavo pomagali policiji pri preiskavi nesreče.

"V postopku so policisti ugotovili, da je 39-letni voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka," je sporočil Šadl.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka  tudi 18-letni sopotnik v povzročiteljevem  vozilu, domnevni povzročitelj prometne nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa.

"Ker so bili med nudenjem prve pomoči pri enem od udeležencev najdeni posušeni delci rastline rjavo-zelene barve, za  katero se sumi, da je prepovedana konoplja, so policisti zoper vse tri preživele odredili strokovni pregled, da se bo ugotovilo ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila," je še povedal Šadl.

Policisti bodo 39-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta do nekaj minut pred šesto uro zjutraj, promet pa je bil preusmerjen po okoliških ulicah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3