Črna kronika

FOTO: Huda nesreča v Mariboru se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču

Maribor, 16. 06. 2014 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./V.L.
Komentarji
0

V Mariboru se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. V nesreči je umrla 49-letna sopotnica, ki med vožnjo ni bila pripeta. Ena oseba je utrpela hude telesne poškodbe. Nesreča se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču.

Nesreča v Mariboru - 1
Nesreča v Mariboru - 1 FOTO: Mia Media

Danes okoli 13. ure se je na Tržaški cesti v Mariboru zgodila huda prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. V nesreči je ena oseba umrla, ena oseba je utrpela hude telesne poškodbe, tri osebe pa so utrpele lahke telesne poškodbe. Udeležena so bila tri vozila, je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

49-letnica, ki ni bila pripeta, podlegla poškodbam

27-letna voznica renault clia je vozila po povezovalni cesti med ulico Ledina in Tržaško cesto. Ko je pripeljala do semaforiziranega križišča s Tržaško cesto, se je razvrstila na prometni pas za vožnjo naravnost v smeri Papeževe ceste, v tistem trenutku pa je na semaforju utripala rumena luč. Voznica je zapeljala v križišče, pri tem pa ni spustila mimo vozil, ki so vozila po prednostni cesti, saj pred križiščem s Tržaško cesto stoji prometni znak "križišče s prednostjo cesto".

V trenutku, ko je zapeljala v križišče, je iz njene desne strani, iz smeri hitre ceste po levem prometnem pasu Tržaške ceste, pripeljala voznica osebnega avtomobila znamke Suzuki Swift, ki je vozila naravnost v smeri Bohove. Slednja je kljub zaviranju s sprednjim delom vozila trčila v desni bočni del vozila 27-letnice. Po trčenju je vozilo 27-letnice odbilo v desno tako, da je s sprednjim delom vozila trčilo še v ustavljen osebni avtomobil znamke VW Passat, ki ga je vozila 65-letna voznica.

Med obračanjem renault clia je skozi zadnje desno steklo na vozišče padla 49-letna sopotnica v tem vozilu, ki je na kraju prometne nesreče poškodbam podlegla, vozilo znamke Suzuki Swift pa je odbilo naravnost tako, da je obstalo obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.

Pokojna med vožnjo ni uporabljala varnostnega pasu. Lahko telesno sta se poškodovali še potnici v renault cliu, 19-letnica, ki tudi ni bila pripeta z varnostnim pasom in 10-mesečni dojenček, ki je bil pravilno zavarovan v otroškem sedežu, na prednjem desnem sedežu.

Nesreča v Mariboru - 2
Nesreča v Mariboru - 2 FOTO: Mia Media

Povzročiteljico nesreče bodo kazensko ovadili

Policisti bodo povzročiteljico prometne nesreče, 27-letno voznico, kazensko ovadili, njeni 19-letni sopotnici pa bodo izdali plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu.

Policija še enkrat opozarja na pomembnost uporabe varnostnega pasu. Pravijo, da poskušajo tudi s poostrenimi nadzori potnike v prometu ozavestiti, da je varnostni pas vez z življenjem, saj ugotavljajo, da ga mnogo ljudi še vedno ne uporablja redno.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou