Črna kronika

Vsi udeleženci trčenja so izven smrtne nevarnosti

Lesce, 24. 02. 2015 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči, ki se je zgodila na priključku Lesce, so bili skoraj vsi udeleženci hudo telesno poškodovani. Vse so odpeljali v jeseniško bolnišnico. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost in spolzko cestišče.

Osem oseb je bilo poškodovanih v trčenju.
Osem oseb je bilo poškodovanih v trčenju. FOTO: Bralka

V nesreči na priključku Lesce, ki se je zgodila v ponedeljek okoli 19. ure, je bilo poškodovanih osem oseb, od tega jih je sedem utrpelo hude telesne poškodbe. Vse poškodovane, ki sicer niso življenjsko ogroženi, so odpeljali v jeseniško bolnišnico. Ena oseba je v intenzivni negi, eno pa naj bi iz bolnišnice odpustili še danes, so za 24ur.com povedali v jeseniški bolnišnici.

Vzrok nesreče sta bila neprilagojena hitrost in spolzka cesta.
Vzrok nesreče sta bila neprilagojena hitrost in spolzka cesta. FOTO: Bralec

Voznik je zvečer na priključku Lesce pri vključevanju na avtocesto zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in na nasprotnem smernem vozišču trčil v avtomobil druge voznice, ki se je pravilno izključevala z avtoceste.

V nesreči je bilo udeleženih osem oseb, pet v vozilu povzročitelja – avtomobil je sicer registriran samo za štiri osebe, in tri v vozilu udeleženke. Vse udeležene osebe so bile tudi telesno poškodovane, večinoma pa gre za hude telesne poškodbe. Alkohol ni bil prisoten, policisti pa posamezne okoliščine nesreče še preverjajo, nam je pojasnil Bojan Kos iz policijske uprave Kranj.

Posamezne okoliščine nesreče policija še preverja.
Posamezne okoliščine nesreče policija še preverja. FOTO: Bralec

Policija ob tem znova opozarja, da je na mokri cesti treba zmanjšati hitrost. Neprilagojeni hitrosti lahko namreč sledi kritična situacija zdrsa vozila, kar se je zgodilo tudi včeraj, voznik izgubi nadzor nad avtomobilom in takrat je običajno že prepozno za popravljanje napak. Nesreča je praktično neizogibna. Zato je treba nevarnosti začeti prepoznavati zelo zgodaj ter predvsem voziti po predpisih in previdno, da bi bile v kritičnih situacijah še možne korekcije vožnje. Poškodbe bistveno blaži tudi pravilna in dosledna uporaba varnostnega pasu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3