Črna kronika

Sin slišal krike 74-letnega očeta, ki se je boril s požarom

Videm pri Ptuju, 22. 11. 2016 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Vidmu pri Ptuju je zagorel večstanovanjski objekt, in sicer v spodnjem delu stavbe. Policisti so ugotovili, da je požar izbruhnil na okoli 25 let starem radijskem sprejemniku. Starejši moški, ki je skušal pogasiti ogenj, je hudo poškodovan. Njega in druge stanovalce je pred ognjem rešil sin, ki je slišal kričanje očeta.

V ponedeljek okoli 23. ure je v kuhinji v pritličju stanovanjske hiše v Vidmu pri Ptuju izbruhnil požar.

Požar je skušal pogasiti 74-letni moški, ki pa se je ob tem huje opekel.

Njegove krike je iz pritličja v mansardo zaslišal njegov 49-letni sin, ki je nato očeta, sebe in še štiri stanovalce evakuiral iz hiše, saj je bil požar za gašenje že preveč razvit in mu ga ni uspelo več gasiti, je sporočila policija.

Požar so pogasili gasilci.

Huje poškodovanega moškega so odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center, od koder so policistom sporočili, da bi bilo lahko, glede na starost, njegovo življenje ogroženo. Utrpel je hude opekline. Še ena oseba pa je sama poiskala pomoč v ptujski bolnišnici. Drugi v požaru niso bili poškodovani.

Nastalo je za okoli 25.000 evrov gmotne škode, so še sporočili policisti. Policisti, ki so opravili ogled kraja požara, so ugotovili, da je požar izbruhnil na okoli 25 let starem radijskem sprejemniku. O svojih ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Objekt, ki ga je močno poškodoval dim, je trenutno neprimeren za bivanje.

Brežice: 35-letnik tvegal svoje življenje, ko je iz gorečega objekta reševal opečenega 40-letnika

Brežiški policisti so bili danes okoli 10. ure obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Brežicah. V požaru oziroma pri gašenju požara so bile zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida poškodovane tri osebe, eden pa tudi zaradi opeklin, so sporočili policisti.

35-letni moški naj bi po prvih zbranih obvestilih tvegal svoje življenje, ko je iz gorečega objekta reševal opečenega 40-letnega moškega.

Požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še ugotavljajo, po prvih ugotovitvah pa naj bi se vnel predmet, ki je bil odložen na električni grelni napravi. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Zagorel tudi hlev

O požaru hleva v Vinici pri Šmarjeti so bili novomeški policisti obveščeni nekaj po 12. uri. Ogenj je zajel hlev in večjo količino sena. Požar so gasilci omejili in pogasili. Med gašenjem požara se je lažje poškodoval 60-letni lastnik objekta. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti in kriminalisti še preiskujejo.

Danes policisti in kriminalisti ugotavljajo okoliščine in vzrok za nastanek požara pri kraju Loka na območju Šentjerneja. V požaru, ki je izbruhnil okoli 23. ure, je v celoti zgorel kozolec in večja količina sena. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
22. 11. 2016 15.33
+4
groza tole, tale ogenj, pa to
LAC
22. 11. 2016 15.11
+2
MALO ČUDNO DA OČE STANUJE NA PODSTREŠJU (MANSARDI)? ŠE DOBRO DA JE PREŽIVEL!
periot22
22. 11. 2016 20.48
+1
Daj še enkrat preberi ,kjer piše da je oče živel v pritličju!!!!!!!
LAC
23. 11. 2016 15.24
+1
anonymous82
22. 11. 2016 08.51
+12
Bravo GASILCI spet ste rešili 2 življenji ;) Kapo dol