Črna kronika

V vinogradu se je prevrnil traktor in pod seboj pokopal 70-letnika

Brje / Ajdovščina / Nova Gorica, 11. 07. 2018 07.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Brjah se je v vinogradu prevrnil traktor in pod seboj pokopal voznika. Gasilci so ga rešili izpod vozila, a je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 0.32 se je v Brjah, v občini Ajdovščina, v vinogradu prevrnil traktor in pod seboj pokopal voznika, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Ajdovski policisti so bili ob 0.36 obveščeni o nesreči pri delu s smrtnim izidom na območju naselja Brje, kjer se je s traktorjem prevrnil in nato telesnim poškodobam podlegel 70-letni moški.

Policisti PP Ajdovščina so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je starejši voznik traktorja v torek popoldne vse do zgodnjih večernih ur opravljal kmetijska dela v vinogradu blizu ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš.

Nesreča se je zgodila na koncu vinograda, v zadnji vrsti, kjer se je traktorist s traktorjem prevrnil in obležal pod kmetijskim strojem (traktor namreč nima varnostnega loka ali kabine), je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Starejši voznik traktorja je zaradi hudih poškodb prsnega koša na kraju nesreče umrl. Kasneje so ga izpod traktorja rešili tamkajšnji gasilci, ki so tudi nudili pomoč komunalni službi pri prenosu pokojnika do vozila.

Na kraju nesreče so bili tudi reševalci NMP ZD Ajdovščina; zdravnik ZD Ajdovščina pa je kasneje odredil sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti PP Ajdovščina so o nesreči obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici), tujo krivdo so izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3