Vandali nad Pipistrelovo proizvodno halo

Vandali so poškodovali proizvodno halo, ki jo v Gorici gradi Pipistrel. Prerezali so varnostno ograjo, se prebili v objekt in razbili okoli 40 oken. Škode je za 50.000 evrov. To je bil že tretji podoben napad. Dela so začasmo prekinili.

Ivo Boscarol

Lastnik Pipistrela Ivo Boscarol (Foto: POP TV)

Objekt, ki ga v italijanski Gorici gradi ajdovsko podjetje Pipistrel, so poškodovali neznani vandali. Kot danes poroča tržaški časnik Il Piccolo, so razbili okoli 40 oken in povzročili za približno 50.000 evrov škode.

Po navedbah časnika so vandali prerezali varnostno ograjo, postavljeno okrog bodoče tovarne, se prebili v objekt in od znotraj v okna zmetali večjo količino kamnov. V podjetju so se zaradi dogodka odločili začasno prekiniti dela.

Projektni vodja Adriano Ceccherini je za Piccolo dejal, da so zelo zaskrbljeni in se vprašal: "Kdo se je spravil na nas?" To namreč ni bil prvi napad na objekt. Pred časom so jim neznanci poškodovali ogrevanje in električne napeljave, za božič pa so prav tako razbili več oken, a takrat z zunanje strani.

Pipistrelova tovarna ob goriškem letališču naj bi po načrtih sicer zaživela aprila ali maja letos. V njej načrtujejo proizvodnjo pretežno štirisedežnih ultralahkih letal Panthera, pa tudi ostali proizvodni program, ki ga delno že zdaj izdelujejo v Italiji za ameriški in avstralski trg.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 185
 
taurus111 30.03.2016 15:54:35
Očitno Ivo ne ve v kaj se je spustil? Z fašisti biti zadnji boj so zmogli edino partizani in UDBA, ampak še je ostalo seme zla. To najbolj vemo mi, ki živimo ob meji. Imajo nas za drugorazreden narod in samo z pridnostjo in marljivostjo ter ignoranco jim lahko posvetimo. Ni slučaj, da dogodek sovpada s napadom na naše avtoprevoznike. Res pa je , da ni to slika celotne populacije? Nikoli ne bodo končali sanjat naših ozemelj, katera so pokradli in opustošili med 1. sv vojno in po njej. lahi so podobni albancem, torej zahrbtno strahopetni? vatikan in Rkc je pa druga zgodba , ve se kdo jih pri nas podpira, '
Več komentarjev