Črna kronika

FOTO in VIDEO: 71-letnico napadlo več psov, zaradi poškodb umrla v bolnišnici

Črnomelj, 12. 09. 2017 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na območju Črnomlja je več psov napadlo starejšo žensko. 71-letnica je nato zaradi hudih poškodb umrla v novomeški bolnišnici. Policija je na kraju dogodka, preiskava še poteka. 

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Janez Posedi o zadnjih ugotovitvah veterine
    06:05
    Iz 24UR ZVEČER: Janez Posedi o zadnjih ugotovitvah veterine
  • Napad psov na območju Črnomlja
    00:27
    Napad psov na območju Črnomlja

Popoldne se je v Mavrlnu pri Črnomlju odvila grozljiva drama. Več psov, med njimi naj bi bili tudi psi pasme pitbul, je napadlo starejšo žensko. Ta je utrpela tako hude poškodbe, da je nato v bolnišnici umrla. 

"Lahko potrdim, da je ob 17.30 uri v novomeški bolnišnici za posledicami ugrizov psov umrla 71-letna ženska iz okolice Črnomlja," je za 24ur.com povedal Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto.

Po naših neuradnih informacijah se je dogodek zgodil pri rejcu psov. Ta naj bi v neprimernih pogojih redil okoli 15 psov, na kar so sosedi v preteklosti inšpekcijo večkrat opozorili, so nam povedali krajani.

Policija še vedno skuša ugotoviti, koliko psov je dejansko napadlo 71-letnico. "Ni bil en sam pes. Pri tej hiši je več psov," je pojasnil Perc. Prav tako še ni potrjeno, za katero pasmo je šlo, saj je v hiši več različnih pasem psov. 

Žensko, po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za mamo lastnika psov, so reševali mimoidoči in sosedi. Ti so tudi poklicali policijo. 

Policija, dežurni preiskovalni sodnik, državni tožilec in veterinarski inšpektorji so na terenu, preiskava še poteka. "Policisti dela na terenu še niso zaključili, tako da bomo jutri podali več podatkov o primeru," je še dejal Perc. 

Posedi: Prijavljeni so bili štirje psi, na lokaciji jih je bilo več

Direktor Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin Janez Posedi je za 24UR ZVEČER dejal, da drži, da je bilo na kraju več psov. Kot je pojasnil, so bili v evidencah prijavljeni štirje psi, na lokaciji pa jih je bilo več, in sicer štirje odrasli, šest mladičev, v bližnji stanovanjski hiši pa so našli še tri mladiče. Vse so odvzeli in bodo predani zavetišču.

Policija je še vedno na kraju napada.
Policija je še vedno na kraju napada. FOTO: Bralka
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3