Črna kronika

Velov: Gre za politično spletko

Kranj, 05. 03. 2007 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti so ovrgli anonimno ovadbo, ki je kranjskega podžupana Igorja Velova bremenila posilstva.

Kranjski policisti so zavrgli anonimno ovadbi, ki je kranjskega podžupana bremenila posilstva
Kranjski policisti so zavrgli anonimno ovadbi, ki je kranjskega podžupana bremenila posilstva FOTO: Jani Dolinšek

Kranjski policisti so po več mesecih zbiranja podatkov o kranjskem podžupanu Igorju Velovu odstopili od preiskave o domnevnem posilstvu, saj so ugotovili, da je sum, podan v anonimni ovadbi, neutemeljen. Velov, ki je prepričan, da gre za politično spletko in poskus diskreditacije, pa je zoper neznanega storilca že podal prijavo zaradi krive ovadbe. Kot je Velov pojasnil, mu je anonimna ovadba, kljub temu da je njena vsebina v celoti izmišljena, povzročila veliko škode.

Velov se z anonimno ovadbo, ki jo je policija zavrgla, in z ovadbo, ki jo je sam podal zoper neznane vlagatelje anonimne ovadbe, ne obremenjuje več. "Nimam volje in tudi smisla ne vidim v tem, da bi vsakemu posebej dokazoval svojo nedolžnosti," je dejal Velov, ki sedaj preko odvetnika rešuje problem.

Kranjskemu podžupanu je jasno, da je anonimno ovadbo vsem svetniškim skupinam, ki so po jesenskih volitvah prišle v kranjski mestni svet, posredoval nekdo, ki dobro pozna politično sceno v Kranju. Medtem ko se večina svetniških skupin na informacije iz ovadbe ni odzvala, pa sta mestna občina Kranj, ki jo je pred primopredajo poslov še vodil Mohor Bogataj, in SD, ki je Bogataja na županskih volitvah podprla, ovadbo konec lanskega novembra posredovala policiji.

Velov: Ovadba mi je povzročila precejšnjo škodo

Kot je dejal Velov, mu je anonimna ovadba, za katero se je izkazalo, da njene navedbe niso resnične, povzročila precej škode. Ko je ovadba prišla v javnost, so bili namreč članki o njej na naslovnicah številnih časopisov, medtem ko o tem, da je policija ovadbo zavrnila, poročajo le majhni članki, ki jih je v časopisih težko najti. "Nekateri, ki dogajanja niso dobro spremljali, mislijo celo, da sem v koloniji posiljeval otroke in da sem pedofil," je škodo, ki mu jo je ovadba in njena javna obravnava povzročila na osebni ravni, opisal Velov.

Osumljen posilstva

Kot je znano, so na kranjski policijski upravi konec lanskega novembra prejeli anonimne prijave zoper novega kranjskega podžupana, ki se nanašajo na sum storitve kaznivega dejanja posilstva. Kaznivo dejanje naj bi se zgodilo v času, ko je Velov kot vzgojitelj delal v družbi Pinesta, ki organizirala zdravstvene kolonije otrok v Novigrad.

Velov se je osemkrat kot vzgojitelj udeležil kolonije, vendar ne zadnji dve leti. Tako naj bi se v ovadbi očitano kaznivo dejanje zgodilo pred tremi leti, ovadba pa je bila policiji posredovana tik po lokalnih volitvah, ko je bilo jasno, da bo Velov postal podžupan.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ziveti@email.si
06. 03. 2007 08.49
Tega, ki je podal krivo ovadbo bi bilko res treba odkriti in javno izpostaviti!