VIDEO: Pod bananami skrivali skoraj šest ton kokaina, vrednega 210 milijonov evrov 

Španske oblasti so v kontejnerju v pristanišču Algesiras v Andaluziji, v katerem bi morale biti banane, odkrile kokain. In to skoraj šest ton visokokakovostnega kokaina, ki bi ga na trgu lahko prodali za okoli 210 milijonov evrov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Španske oblasti so konec novembra zasegle 5,88 tone visokokakovostnega kokaina, vrednega 210 milijonov evrov. Gre za enega največjih zasegov kokaina v Evropi doslej, je sporočilo špansko notranje ministrstvo. Policija je v povezavi z zasegom aretirala Španca, Portugalca in državljana Hondurasa.

Očitno je hrana dobra krinka. Naši policisti so namreč na meji našli orožje, skritov majonezi in čokoladi. 

Policisti in cariniki so skoraj šest ton kokaina našli 28. novembra v kontejnerju v pristanišču Algesiras v Andaluziji. Tovor, v katerem naj bi bile banane, je sicer prispel iz Medellina v Kolumbiji, so pojasnili na ministrstvu. Končni cilj tovora je bila občina El Prat de Llobregat, v kateri je tudi barcelonsko letališče.

Na kilogramskih paketih kokaina so bile oznake, ki jih prekupčevalci droge običajno uporabljajo za označevanje pošiljk, namenjenih na različne destinacije in organizacije, so še zapisali na ministrstvu.

Aretirali so vodjo oddelka za uvoz v podjetju za distribucijo sadja in zelenjave s sedežem v Barceloni, ki je uporabljalo kontejner. Gre za španskega državljana. Pridržali so tudi dva domnevna pomagača, ki sta državljana Portugalske in Hondurasa. Preiskujejo še dva druga človeka.

Gre sicer za enega največjih zasegov kokaina v Evropi doslej in drugega največjega, ki so ga izvedle španske oblasti. Leta 1999 so na odprtem morju zasegli 7,6 tone kokaina, ki velja za največji zaseg.

Španija je sicer ključna vstopna točka drog v Evropo, kar je predvsem posledica tesnih vezi z nekdanjimi španskimi kolonijami v Latinski Ameriki. Ta velja za regijo, kjer pridelajo največ kokaina na svetu.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
FesterAdams 06.12.2017 21:08:33
210milijonov € je tisto, kar muči oblasti. Kaj drugega sploh ne...
Več komentarjev