VIDEO: Eksplozija na avtobusu ubila več otrok, voznik je preživel, a pobegnil

V Pakistanu je na šolskem avtobusu eksplodiral plin, pri tem pa je umrlo več otrok. Za zdaj kaže, da je za eksplozijo kriva površnost pri vgradnji plina. Voznik je eksplozijo preživel, po nesreči pa je pobegnil.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Pakistan je pretresla tragedija. Na šolskem avtobusu je odjeknila eksplozija in ubila več ljudi. Podatki o številu smrtnih žrtev se razlikujejo. BBC poroča, da je umrlo 17 otrok, AFP pa, da je umrlo 16 otrok, 17. žrtev pa naj bi bila učiteljica. Najmanj sedem otrok so prepeljali v bolnišnico. Otroci, ki so bili na avtobusu, so bili stari od 5 do 15 let.

Svetovni mediji poročajo, da je šlo za eksplozijo plina. Plin kot pogonsko gorivo namesto bencina in dizla sicer ni nič nenavadnega, a v Pakistanu imajo velike težave, ker številni pri vgradnji rezervoarja za plin v vozila ne upoštevajo varnostnih standardov.

Eksplozija na avtobusu

Voznik avtobus je po eksploziji pobegnil. (Foto: Reuters)

Poveljnik lokalne policije Dar Ali Khattak je dejal, da prve ugotovitve kažejo, da je eksplodiralo v trenutku, ko je voznik iz vožnje na bencin prešel na vožnjo na plin. Voznik je eksplozijo preživel, po besedah policistov pa je s kraja nesreče pobegnil.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
FRPuma 25.05.2013 22:02:04
Velikokrat so voznik in udeleženci ob nesrečah v takem šoku,da preprosto odidejo s kraja dogodka
Več komentarjev