FOTO in VIDEO: Mariborska Ribičija pogorela zgolj v nekaj urah

Sinoči so ognjeni zublji zajeli priljubljen lokal Ribičija na Meljskem Hribu v Mariboru. Objekt je pogorel v celoti, nastalo pa naj bi za okoli pol milijona evrov škode. K sreči v času požara nihče ni bil v lokalu. Zakaj je zagorelo, policija še ugotavlja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V četrtek zvečer, okoli 23. ure, je zagorel znan gostinski lokal na Meljskem Hribu v Mariboru. Objekt v velikosti okoli 50x50 metrov je pogorel v celoti. Po prvih ocenah policije je nastalo za okoli 500.000 evrov škode. Požar so pogasili poklicni gasilci s pomočjo okoliških prostovoljnih gasilcev, k sreči pa v požaru nihče ni bil poškodovan. Kot so sporočili s PU Maribor, v času požara po do sedaj zbranih obvestilih v objektu ni bilo nikogar. 

V požaru je pogorel znani in priljubljeni lokal Ribičija na obrobju mesta, ki deluje že 23 let. Kot je za 24UR dejala Mojca Oprešnik, partnerica lastnika lokala, je okoli 23. ure zaslišala pokanje. "Obrnila sem se in skozi okno videla, da je zunaj vse oranžno." Pograbila je telefon in začela klicati pomoč. Kot je šedejala, je v času, ko je lokal zapustila, vse izgledalo normalno. V soboto bi moralo v njihovih prostorih potekati poročno slavje, a tega ne bo, saj je objekt povsem uničen.

Policija je sporočila, da vzroka požara z gotovostjo še niso
potrdili. Kriminalistična preiskava se bo prihodnji teden nadaljevala z laboratorijskimi analizami, zbiranje obvestil pa je intenzivno, še pravijo. 

Hitra pomoč gasilcev, a veliko težav z vodo

Lastnik lokala Zlatko Horvat je za Večer dejal: "Ne bi smelo biti tako hudo, kajti gasilci so bili v trenutku tam. Glede tega kapo dol, samo organizacijsko pa ... Ko jim je vode zmanjkalo, hidranti v bližini niso nikjer delali, so bili polomljeni. Niti v Melju. Vodo so morali voziti iz Intesa in si lahko zamislite, kako je to potekalo. Uro in pol je trajalo, preden so črpalke pripeljali, ki smo jih nato mi sami s štirikolesnikom spravili do ribnika, od koder so nato črpali vodo."

Primož Osojnik, vodja intervencije Gasilske brigade Maribor, je za 24UR dejal, da je bilo ob prihodu gasilske brigade pol objekta v plamenih.

Za Večer so še dejali, da tudi, če bi imeli na razpolago neomejene količine vode, požara v tej fazi, do katere se je razvi ob njihovem prihodu, ne bi mogli več pogasiti. 

Posnetke s pogorišča so nam posredovali iz uredništva maribor24.si.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 182
 
lusma00 27.04.2017 14:27:54
Zakaj so pozno poklicali gasilce...objekt je bil verjetno zavarovan in verjetno tudi dotrajan...mislim da bi se morala proti totem lastniku sprožiti policiska preiskava...
Več komentarjev