Črna kronika

Vlomilci na delu: policija opozarja na povečano previdnost

Ljubljana, 26. 04. 2018 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski policisti so bili obveščeni o štirih vlomih. Neznani storilci so vlomili v dva bencinska servisa, klet in pritlično stanovanje. Policisti zaradi bližajočih praznikov opozarjajo na povečano previdnost pred vlomi v objekte in vozila.

Danes zgodaj zjutraj okoli 2.20 so bili ljubljanski policisti obveščeni o vlomu v prostore bencinskega servisa v Vodicah. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah so neznanci vlomili skozi drsna vrata in iz blagajne ukradli loterijske srečke in pripomočke za mobilno telefonijo. 

Materialna škoda naj bi znašala okoli 3000 evrov, vendar bo točen znesek znan po opravljeni inventuri. Policisti namreč nadaljujejo preiskavo. 

Že dve uri kasneje, okoli 4.45, pa so bili obveščeni o vlomu v prostore bencinskega servisa na Dolenjski cesti. Po prvih zbranih podatkih je znano, da so neznani storilci vlomili skozi zadnja vrata objekta in izza blagajne odtujili več škatel cigaret. Ogled še poteka, materialna škoda bo znana po inventuri, policisti pa s preiskavo še nadaljujejo. 

Včeraj okoli 18.30 so bili obveščeni o vlomu v klet na Viču, od koder je neznani storilec ukradel kolo. Nekaj ur kasneje, okoli 21. ure, pa so dobili obvestilo o vlomu v pritlično stanovanje za Bežigradom. Neznani storilec je vlomil skozi atrijska vrata in odtujil kolo. 

Pred odhodoma na počitnice ustrezno zavarujte svoje stanovanje in vozilo.
Pred odhodoma na počitnice ustrezno zavarujte svoje stanovanje in vozilo. FOTO: Thinkstock

Policisti z nasveti opozarjajo pred vlomi v objekte in vozila

Zaradi bližajočih se prvomajskih praznikov, ko se veliko ljudi odpravi na krajše počitnice, policija svetuje povečano previdnost in varovanje. 

S preventivnim ravnanjem in zavarovanjem lastnine lahko zmanjšate priložnosti za kazniva dejanja vlomov v stanovanja, hiše, vozila ...

Vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bosta za izvršitev kaznivega dejanja najmanj ovir in najmanjše tveganje za odkritje. Stavba, v kateri ni nikogar, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop, vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje ...

Zato policisti svetujejo, da pred načrtovanimi počitnicami in daljšo odsotnostjo od doma zaklenete vrata in zaprete okna, pred tem pa ne pozabite zapreti plina in vode ter izklopiti elektrike.

Policisti tudi svetujejo, da vklopite alarmno napravo in ključev ne puščate na skritih mestih ter poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo vedno doma. 

Tudi vozila so večkrat tarča nepridipravov, zato jih ustrezno zavarujte. Policisti svetujejo, da se izogibate parkiranju na slabo osvetljenih ulicah, v vozilih ne puščajte denarnic in vrednostnih predmetov, predvsem pa zaprite vsa okna in vrata. Ne pozabite na alarmno napravo in nikoli ne puščajte ključa v kontaktni ključavnici, še svetuje policija. 

Še več nasvetov si lahko preberete na spletni strani Policije. 

 


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

David Zupan 1
30. 04. 2018 13.41
kaj pa če krade nekdo, ki je član neke politične stranke, ali pa nekega društva, da bi izsilili za njihovo izvolitev? hmmmmmm
macro
29. 04. 2018 12.06
A to je ono zaklenite se?
202021
27. 04. 2018 18.04
Zaščiten ali ne da ga dobim v mojem domu....po mojem ga še v urgenci nebi spoznali...
Ramzess
27. 04. 2018 10.34
Policija opozarja vlomilce naj bodo previdni, saj ... mislim kakšen naslov, dvoumen.
don_samo
26. 04. 2018 20.54
+6
V sloveniji se bo vršilo vedno več tatvin, takšnih in drugačnih, saj jim zakonodaja to omogoča! Kazen za tatu povratnika je le 7 mesecev! Če pa ga zalotiš se ga pa tudi dotakniti ne smeš saj je pravnoformalno bolj zaščiten kot lastnik! Žal dokler bomo imeli takšno zakonodajo kot jo imamo toliko časa bo slovenija meka za tatove!
flojdi
26. 04. 2018 16.21
+0
..pa Zakaj k meni ni in ni nikogar? / mam za odnest en hudo star tv in eno hudo staro rač. škatlo
martinov
26. 04. 2018 15.46
+3
Zelo ste podobni vrani, katera ne izkljuje oči svoji vrsti. Pišene in rišete o nekem upokojenem policistu in državnih uslužbencih, o novinarju Večera, kateri je pred nekaj letih, domnevno pijan, krivdno povozil pešca, do smrti, na Titovi cesti v Mariboru, pa niti A- Ž !O nekem posiljevjelcu in še čemu, se pa ne da komentirati !! Pašejo vam lepi in samo komentarji, kateri niso v nasprotju Vrabcu in drugim vašim šefom. Če že objavljate neke novice, dopustite tudi komentarje !!
sandi101
26. 04. 2018 15.36
+0
To pa dela gospodarska rast, ki se poslanci tako radi pohvalijo kako zelo uspešna je, realnost pa čist drugačna na ulici oz podeželju...
dark horse
26. 04. 2018 13.51
+11
Da pa vašo hišo proplus preiskujejo kriminalisti pa nič ne omenite,nobenega članka na to temo???
Sončnizahod
26. 04. 2018 12.43
+10
Imamo psa tako, da ni panike.... Je pa slaba lastnost : Maltežan
flojdi
26. 04. 2018 16.23
proofreader
26. 04. 2018 11.31
+14
Glavno da imamo nov top in ministrica nov avto.
oježeš
26. 04. 2018 11.23
-7
Izklopite elektriko in vklopite alarmno napravo. Koliko časa pa deluje alarmna naprava na baterijo oziroma akumulatorček? Toliko časa, da si vlomilec lahko ogleda situacijo.
martinov
26. 04. 2018 15.55
+1
Na POP TV in Knalu A že dolgo niso menjali baterihj in moderatojev za komentarje. Samo brišejo ! Naj le, ker imajo kaj delati, ker razumejo nek politični in strankarsko usmerjen program !! Več pišem, tudi brez usmerjenega komentarja, več jim dam delat. Usmerjeni komentarji pa vas dosežejo, ker jih na mestu moderatorja ni dovolj, da bi brisali sproti. Več nas bo, manj bo brisanja !! Pa še nekateri so povsem splošno nerazgledani, ker birišejo znana zgodovinska dejstva, ali pa so politično usmerjeni !!! Hvala portalu, če bom dobil zavrnitev tega komentarja. Žal ga bo zopet, mogoče celo prebral, kak sodelavec več od prejemnikov !!
flojdi
26. 04. 2018 16.26
+0
Ramzess
27. 04. 2018 10.38
+1
Temu se reče splet, internet. Tudi če sodnik reče, da bo kartoteka oz. vsebina v njej zbrisana, to potem seveda ni res, ker potem ne bi imeli oteževalnih okoliščin, kriv ali ne. Enako velja za zapečatene kartoteke otrok in mladoletnikov, brez pomena, če veste, da jih oblasti lahko odpečatijo kadarkoli želijo. Itd., še bi lahko našli primerov, skratka, svet ni tak kot zdi.