Črna kronika

Vložena obtožnica zoper mamo in očima pokojne jeseniške deklice – oba ostajata v priporu

Kranj, 03. 01. 2017 11.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Gordana Stojiljković
Komentarji
0

Kranjsko tožilstvo je tik pred novim letom vložilo obtožnico zoper mamo in očima dveletne deklice z Jesenic, ki je hudo poškodovana julija lani umrla v jeseniški bolnišnici. Obtožnica jima očita pet kaznivih dejanj, do sojenja pa ostajata v priporu.

Tožilstvo mam in očimu pokojne dveletne deklice z Jesenic očita pet kaznivih dejanj.
Tožilstvo mam in očimu pokojne dveletne deklice z Jesenic očita pet kaznivih dejanj. FOTO: POP TV

Kranjsko tožilstvo je spisalo obtožnico zoper mamo in očima dveletne deklice z Jesenic, ki je hudo poškodovana julija lani umrla v jeseniški bolnišnici. Takoj za tem je sodišče zoper oba obtožena zaradi ponovitvene nevarnosti pripor podaljšalo.

Danes se je iztekel pripor za mamo in očima pokojne dveletne deklice z Jesenic, ki ga je pred mesecem dni na predlog kranjskega tožilstva odredilo vrhovno sodišče. Kot so nam odgovorili iz urada okrožnega državnega tožilstva v Kranju, je tožilstvo zoper oba pred novim letom vložilo obtožnico.

Od zanemarjanja do posebno hude telesne poškodbe 

Ta jima očita pet kaznivih dejanj, in sicer zanemarjanje mladoletne osebe in surovega ravnanja, šest kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, hudo telesno poškodbo in dve kaznivi dejanji posebno hude telesne poškodbe.  

Tako mama kot očim ostajata v priporu.
Tako mama kot očim ostajata v priporu. FOTO: POP TV

Julija je javnost presunila vest o trpljenju in smrti deklice. Preiskava je pokazala na sum hudega zanemarjanja in surovega ravnanja z otrokom, ki je dlje časa bival v neprimernih razmerah, v zdravstveno ustanovo pa je bil sprejet s številnimi poškodbami. Poškodbe na različnih delih telesa so glede na ugotovitve policistov nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za otroka skrbela osumljenca.

Grozi jima večletna zaporna kazen, samo za posebno hudo telesno poškodbo s smrtnim izidom je zagrožena kazen do 15 let zapora.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja