Črna kronika

Volkova domnevna morilca oprostili

Celje, 09. 10. 2009 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po sedmih letih se je končalo sojenje Miroviću in Britovšku, ki naj bi bila vpletena v umor Matjaža Volka. Oba obtoženca so oprostili, tožilec pa je že napovedal pritožbo.

Sodniška tehtnica
Sodniška tehtnica FOTO: POP TV

Včeraj zvečer se je končalo sojenje Nenadu Miroviću in Gregorju Britovšku, ki sta na zatožni klopi sedela zaradi suma o vpletenosti v umor Velenjčana Matjaža Volka. Sodišče je oba obtoženca oprostilo. Kot je za 24ur.com povedal javni tožilec Edvard Ermenc, je bil eden izmed argumentov za oprostilno sodbo potrjen alibi domnevnega morilca. ''14 dni nazaj je Nenad Mirović spremenil zagovor in predložil alibi s štirimi pričami, ki so njegov alibi potrdile. In to je bil glavni razlog, da so ga oprostili,'' je povedal Ermenc. Gregorja Britovška pa so oprostili na podlagi dejstva, da če ni morilcu možno dokazati dejanja, ga tudi napeljevalcu ni. Ermenc, ki je za vsakega obtoženca zahteval 30 let zaporne kazni, je pojasnil, da se bo na sodbo pritožil.

Spomnimo ...

19. marca 2002 so Matjaža Volka v bližini spomenika v ljubljanski Gramozni jami našli ustreljenega. Volk naj bi leta 2002 Britovšku dal denar za dva avtomobila, ki bi ju ta zanj izvozil iz Nemčije. Britovšek naj bi denar vzel, avtomobilov pa ni uvozil. Ker je Volk od njega zahteval denar oziroma izpolnitev obljube, naj bi Britovšek skoval načrt, kako se bo Volka znebil. Za umor naj bi najel Mirovića, ki je Volka usodnega dne spremljal v Ljubljano, kamor je moral zaradi posla. To je bila njegova zadnja pot, saj so ga še iste noči umorili. Za umor so obtožili Mirovića, Britovška pa so obtožili za napeljevanje k umoru.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slo30
10. 10. 2009 09.28
Kako ste ne razgledani!Za vas bi bila primerna le obsodilna sodba ali kaj?V kolikor bi spremljali ta sodni proces bi še tisti brez izobrazbe uvideli,da je tožilstvo poskušalo dosečti nemogoče.Sodišče je preverilo vse dokazne predloge in je prišlo do zaključka kot je.Obtožba ne pomeni,da je nekdo kriv.In prav je,da sodišče sledi dokazom in ne pritiskom javnosti.Kako bi se vi počutili,da vas oz. nekoga,ki ga poznate in veste,da ni nečesa kriv obtožijo in zanj zahtevajo kazen ter ga celo obsodijo?V takem primeru bi pa krivdo valili na koga?Dejstvo je,da se pri nas policisti prenaglijo z uvadbami in zadev ne razčistijo do potankosti.Dovolj jim je le indic brez dokazov in že se hvalijo v javnosti,da so storili svoje in vse skupaj prepustijo sodišču.To pa ni prav.Če si nekaj kriv in ti to dokažejo z pričami,materijalnimi dokazi,listinam,sledovi,DNK itd...si kriv in tako odloči tudi sodišče.Če pa je le obtožba in nič drugega pa se ni moglo zgoditi drugače kot se je.Se zavedate kakšen medijski linč bi bil,če bi bila obsodilna sodba???Bodite razumni in prisluhnite dejstvu,da sodišče dela po točki zakona in da nekaterim je,nekaterim pa ni všeč zaključek primera.Sam sem vedel od samega začetka,da iz tega ne more biti nič in za nekaj kar nisem storil ne morem biti kaznovan.Lp...in malo premislite kako bi bilo,ce bi se vam godila krivica.
Kokoko
09. 10. 2009 22.07
Sodnike na Dob poslat kamenje prakladat! Bodo morali Afričani z svojimi zakoni priti v Slovenijo sodit!
luciluk
09. 10. 2009 22.03
strasekalojz............ pa saj to bo nastal. Zakon ulice, zakon močnejšega in okrutnejšega. Nihče ne bo klical Policije, ne bo tožb, ne bo prič in tale državica se bo poimenovala v pod Alpski Kongo!!!! Drugače pa na naslednjih volitvah kr zopet volite Zares in SD in ostale levake, da končno dočakamo zakon noža. Nevem pa čist kako se bodo poslanci ubranil noža, ker niso iz jekla.
cosmoss
09. 10. 2009 19.11
Hja,če bi pisalo da je Wolf bi verjetno ispadlo drugače.In ker je pisalo da se piše Volk pa zadeva nobenemu od sodnikov ni bila jasna.hehe
strasekalojz
09. 10. 2009 18.36
pa je to mogoce?PA KAJ SE JE CLOVEK POTEM SAM UMORIL:to slovensko sodstvo takoj razpustit in zacasno uvest neutralne sodnike iz inozemstva,drugace bo kmalu nastalo klanje ce nihce potem ni kaznovan!!
Sandra Žibert
09. 10. 2009 18.13
Ja, pa kaj delate, sodniki?! Pol bi pa še višje plače imeli? Vse je podkupljeno in skorumpirano!
xes
09. 10. 2009 16.27
Ni ga cez slovensko krivosodje....
Heinekenx
09. 10. 2009 15.27
thunderdome
09. 10. 2009 13.50
srečno na svobodi
Jezek_MF_014
09. 10. 2009 12.43
Še en biser slovenskega sodstva ...