Črna kronika

Policija pobeglega tovornjakarja, ki je na prehodu v Krškem do smrti zbil peško, izsledila v Črnomlju

Krško, 09. 02. 2018 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Krškem se je zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik tovornega vozila je na prehodu za pešce zbil 61-letno žensko in s kraja nesreče pobegnil. Peška je zaradi hudih poškodb umrla. Policija je 60-letnega voznika iz okolice Ljubljane izsledila v Črnomlju. Policija še vedno prosi za pomoč morebitne očividce.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da se je nekaj minut pred 10. uro dopoldne zgodila huda prometna nesreča v Krškem.

"Na Cesti krških žrtev je voznik tovornega vozila na prehodu za pešce trčil v peško in po nesreči pobegnil s kraja. peška je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla," je zjutraj povedala Alenka Drenik s PU Novo mesto. 

Po prvih informacijah naj bi povzročitelj nesreče vozil tovorno vozilo znamke Scania bele barve s priklopnim vozilom s sivo cerado. 

"Voznik je po nesreči odpeljal v smeri proti Drnovem," je še dodala Drenikova. 

Z Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) so sporočili, da so kraj nesreče zavarovali gasilci PGE Krško, ki so očistili cestišče in nudili pomoč policiji, reševalcem NMP Krško ter pogrebni službi. 

Policija je ob tem zaprosila vse, ki so videli prometno nesrečo, opazili tovorno vozilo oziroma karkoli vedo o povzročitelju, da to takoj sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200. 

Iskanje je obrodilo sadove.

Policija je izsledila povzročitelja prometne nesreče.
Policija je izsledila povzročitelja prometne nesreče. FOTO: Blaž Garbajs

Nesrečo povzročil 60-letni voznik iz okolice Ljubljane, policija še vedno prosi očividce za pomoč

S PU Novo mesto so naknadno sporočili, da je 60-letni voznik tovornega vozila znamke DAF trčil v 61-letno domačinko. Voznik, doma iz okolice Ljubljane, je po trčenju nadaljeval z vožnjo. 

"Na podlagi pregleda nadzornih kamer, najdenih sledi nesreče in številnih informacij občanov, ki so se odzvali na naš poziv, so povzročitelja izsledili na območju Črnomlja," je povedala Alenka Drenik.

Policisti trenutno še opravljajo ogled in izvajajo vsa potrebna dejanja za zavarovanje sledov prometne nesreče, je še dodala.

Ker vse okoliščine nesreče še niso razjasnjene, policija vse očividce prosi še vedno prosi za pomoč. Predvsem apelirajo na voznika osebnega vozila temno modre barve, ki se je takoj po nesreči ustavil na kraju in kasneje odpeljal, da jih pokličejo na številko 113 ali na že prej omenjeni anonimni telefon policije. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3