Črna kronika

Voznik trčil v kolesarje, osem mrtvih

Rim, 05. 12. 2010 14.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na jugu Italije je voznik osebnega avtomobila, ki je prehiteval pred seboj vozeče vozilo, trčil v skupino kolesarjev, pri čemer je umrlo osem ljudi. Pred tem je kadil marihuano.

Voznik avtomobila, ki je vozil s preveliko hitrostjo, je na jugu Italije trčil v skupino kolesarjev, pri čemer jih je umrlo osem, štirje pa so ranjeni, je povedal Gianluca Gioia, tiskovni predstavnik Anasa, ki upravlja državne in regionalne ceste. Sedem jih je poškodbam podleglo na kraju nesreče, eden pa kasneje v bolnišnici.

V nesreči, ki se je zgodila v kraju Lamezia Terme v Kalabriji, je bil lažje poškodovan tudi voznik avtomobila, ki naj bi bil maroškega porekla. Policisti so ga aretirali, izkazalo se je, da je pred nesrečo kadil marihuano.

nesreča kolesarjev v Italiji
nesreča kolesarjev v Italiji FOTO: Reuters

Nesreča se je zgodila, ko je voznik poskušal prehiteti vozilo pred seboj. Trčil je v skupino kolesarjev, ki mu je pripeljala nasproti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheGlenlivet
06. 12. 2010 19.04
če bi bil tale možakar "samo" na marihuani, sem prepričan, da se to nebi zgodilo!
Streetmouseh
06. 12. 2010 15.30
Ko naslednjič slišite pozive k legalizaciji mamil, pomislite na tole zgodbo...
llowelyn
06. 12. 2010 14.37
@luka.istra: cesta je bila prvotno namenjena konjem in kočijam :) avto je še daleč...prej je bilo kolo :D
casu_marzu
06. 12. 2010 14.02
Napiši na youtube je posnetek tega... Fat Pizza - Davo on Shrooms
kratko in jasno
06. 12. 2010 11.52
777 , pa ti si naslednji potencialni povzročitelj podobne nesreče !!! in kako to prostodušno priznaš , groza ! naslednjič ko boš pokadil joint, pojdi domov peš oz s taksijem !
777
06. 12. 2010 11.10
tragedija, ki jo je povzročila prevelika hitrost in prehitevanje......sam mi ni jasno kako se mu da na travi tko hitro pelat....k jaz ko skadim joint se pelam 40 km/h pa se mi zdi, da avto leti kot raketa.....jaz osebno in vse k poznam ko kadijo travo so po kajenju moteči vozniki na cesti zaradi PREPOČASNE vožnje....tako, da kaj je ta delal oziroma kaj je kadil mi ni jasno r.i.p res žalostno :(
Pohorc51
06. 12. 2010 11.09
Sam sem bil poškodovan v prometni nesreči kot kolesar. Tesno me je prehiteval voznik os.avt, in me zadel v levi pedal.Vrglo me je na streho avtomobila od tam na bankino. Imel sem srečo , raztrganine levega komolca in odrgnine po telesu. Sem voznik od leta 1971, pri prehitevanju kolesarjev posebna previdnost. Na udaru so starejši kolesarji v naseljih.
vinkosan
06. 12. 2010 10.50
Za vse tiste, ki menite, da ste edini na cesti (neobzirni in nestrpni vozniki svojih jeklenih konjičkov) in menite, da sste edini udeleženci v prometu in ko prehitevate kolesarja, le to narediti na zelo "tesno", kot bi bili kolesarji liki v vaši "video igrici" Osebno sem mnenja, da zadaj vozeči prej opazi dva kolesarja skupaj, kot osem enega za drugim, kolesarji v skupin smo vedno organizirani in zadnji pravočasno opozori, na vozilo, ki se približuje zadaj. Vsi smo udeleženci v prometu in pošteno je paziti na vsakogar s tem ne bomo izgubili nobene minute, kvečjemo prihranili kakšno življenje. Hvala vsem, ki ste strpni vozniki. 103.a člen (1) Ne glede na drugi odstavek prejšnjega člena smejo kolesarji, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti voziti tudi po dva vzporedno. Kolesarjem ni dovoljeno voziti vzporedno, kadar je zmanjšana vidljivost in ponoči. Pri vzporedni vožnji se lahko uporablja le skrajni desni prometni pas. (2) Trening iz prejšnjega odstavka lahko poteka na vozišču tistih cest, ki nimajo kolesarskega pasu oziroma kolesarske poti. (3) Organizirana kolona kolesarjev, ki vozijo vzporedno, ne sme šteti manj kot štiri kolesarje (dva para). Organizirano kolono kolesarjev spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno z rumeno utripajočo lučjo. (4) Ko kolesarji trenirajo v skladu s prejšnjim odstavkom, smejo uporabljati na javnih voznih površinah tudi tekmovalna kolesa. Kolesarji morajo obvezno uporabljati kolesarsko čelado. (5) Kolesarji morajo imeti v času, ko vozijo po določilih tega člena, pri sebi ustrezno potrdilo o tem, da imajo licenco, ki jo je izdala Kolesarska zveza Slovenije ali ustrezna druga mednarodna kolesarska organizacija. Navedeno potrdilo morajo kolesarji predložiti pri nadzoru na vpogled. (6) Kolesar, ki med treningom na javni cesti vozi v nasprotju z določbami tega člena, se kaznuje z globo 100 eurov.
luka.istra
06. 12. 2010 10.41
Žalostno je da se je to zgodilo. V nobenem primeru pa ne podpiram kolesarjev v večjih skupinah, saj onemogočajo tekočo vožnjo vozilom....katerim cesta je prvotno namenjena. Sam rekreacijsko kolesarim, pa ko mam avto za ali pred sabo raje po kanalu zapeljem kot da vstrajam na svojem.
Anonimnež1
06. 12. 2010 10.41
travco naj legalizirjao,pa ne bo nobenih problemov...to vedno govorite...dajte ga srat no...žalostno je...
AFHR
06. 12. 2010 10.36
-1
Fantje in Dekleta! TU NI NIČ KRIVA UPOJNOST pa ne vem še kaj?HITROST PA PREHITEVANJE!!!!!!!!!!!ZAPOMNTE SI TOOOOOOOO!!!!!!!HITROST PA PREHITEVANJE!!!!!!!!!!!!ZAPOMNITE SI TO!!"!!!!!!!!!!ČE BI VSI VOZILI PO PREDPISIH DO MTAKIH TRAGEDIJ NE BI PRIŠLO!!!!!!!!!!PA ZAPOMNITE SI TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa ne tolažite se s tem da je za to tragedijo kriva opojnost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
vodja
06. 12. 2010 10.12
Še en dokaz, zakaj je pametno, da so kolesarske čelade obvezne!
Maxster
06. 12. 2010 09.49
Guliarth 06.12.2010, 09:32 Strpnost gor ali dol, Ferrari ali Mercedes, sonce ali dež, 60 km/h ali 90 km/h ,..., je čisto vseeno, če je voznik opojno zadet . Groza ,vzel je 8 življenj...
Samson444
06. 12. 2010 09.43
V Italijanskem časopisu piše,da je voznik mercedesa z veliko hitrostjo prehiteval pred seboj vozeče vozilo,IN IZGUBIL NADZOR NAD NJIM...pri tem je pa trčil v kolesarje,ki so se pripeljali nasproti... Tako,da tukaj kolesarji NISO nič krivi. Tip je bil zadet,k opica in ni mogel obvladovati avtomobila. Upam,da dobi kazen,ki si jo zasluži. Med žrtvami je tudi stric od Felice Natalina,ki igra za inter in je letos debitiral v Serie A. Naj počivajo v miru
Božo Mlakar 1
06. 12. 2010 09.41
tudi sam sem doživel skorajšen padec pa čeprav sem se vozil ob robu ceste...potem pa sem bil jas kriv in dobil skoraj klufuto od VOZNICE ....tak da ni vedno krivo to da se vozimo v štric.
Libra77
06. 12. 2010 09.32
Strpnost ljudje, samo strpnost lahko prepreči katastrofo. Voznik bi bil na cilju 2 minuti prej, zdaj je zamudil in še drugim zagrenil življenje. Večina nas ne razmišlja o nesreči, ko se nam mudi, morda bi za začetek morali imeti namesto Ferrarija na ozadnju telefona kakšno prometno nesrečo. V igri je tudi zelo dober avto, Mercedes, v katerem ne slišiš hrupa in s tem se ti zdi, da pri 100km/h voziš le 60, kar pa je velika razlika.
zez
06. 12. 2010 09.30
božo mlakar.... ti ne pametuj....če ti je kaj do varnosti se ne boš vozil 2 v štric.....kljub temu, da si kolesar ti ni treba izzivati nesreče in se naduto voziti, kot da je cesta tvoja, ker potem se dogajajo take stvari kot se je tule in potem pa jokate, ko pride do žrtev....NISI SAM NA CESTI tudi meni gredo kolesarji včasih pošteno na jetra, ker se tako tako nekulturno obnašajo, kljub temu, da tudi sam kolesarim...
JanZiska
06. 12. 2010 09.29
sosa2 Kot ti je že Mlakar lepo povedal, vožnja vštric je po predpisih dovoljena, če gre za večjo skupino kolesarjev. kam se ti pa tako mudi, da ne moreš počakati na trenutek, ko se cesta sprosti in lahko varno prehitiš. Malo potrpljenja in uvidevnosti pa bo šlo, kenede?
sosa2
06. 12. 2010 09.10
spoštovani Božo Mlakar! Oprosti če sem te prizadela! Dejstvo je, da ne vozite 2 po 2, kolikokrat sem naletela na skupino 8 in več kolesarjev ki sicer gredo v 2 kolonah, zasedejo pa cel vozni pas. Jasno je, da ne morete voziti 90 km/h, zato pa pravim, da bi bilo super, če bi za treninge kdaj pa kdaj pomislili kje jih boste izvajali.
Božo Mlakar 1
06. 12. 2010 08.58
sosa2 ti si kreten sam treniram kolesarstvo in vem da ni prav da se včasih peljejp 3je kolesarji v štric.. sosa2 ti či si mal pri pameti ti lahko kaže da se kolesar po ravni cesti težko pelje 90 km/h..športni kolesarji imamo dovolenje da se v času treninga ob prisotnosti trenerja vozimo 2 po 2..tako da ne pametuj