Črna kronika

Na Gorenjskem kar dve hudi nesreči

Belca/Železniki, 19. 10. 2009 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Železnikih je za posledicami trčenja s tovornim vozilom umrl otrok, ki se je peljal s kolesom. Na cesti Jesenice–Kranjska Gora pa je voznik osebnega avtomobila zbil izvajalca del na cesti.

V kraju Dašnica pri Železnikih se je okoli 17. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl otrok. "Prišlo je do nesreče med tovornim vozilom in kolesarjem – otrokom, ki je v nesreči tudi izgubil življenje. Policisti so na kraju dogodka, preiskava poteka, pričakujemo tudi odločitev, ali se jim bo pridružila tudi preiskovalna sodnica, zato več podatkov zaenkrat ni znanih," je za 24ur.com povedal Andrej Zakrajšek, tiskovni predstavnik PU Kranj.

Z avtomobilom zbil izvajalca del na cesti

Druga nesreča se je zgodila pri kraju Belca na relaciji Jesenice–Kranjska Gora. "Obveščeni smo bili, da se je okrog 15. ure zgodila nesreča, v kateri je poškodovana ena oseba. Voznik osebnega avtomobila je zbil pešca oz. izvajalca del na cesti. Njegove poškodbe so resne, odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je tudi ostal,“ je za 24ur.com povedal Zakrajšek.

Več informacij o obeh nesrečah bodo policisti podali jutri.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

camay
22. 10. 2009 08.59
Pravzaprav, če dobro pogledamo, nikjer v Železnikih ni nobene kolesarske steze, da o tistih skromnih pločnikih, ki na mogoče kakšnem odseku so, ne govorimo. In da ne govorimo o visokih robnikih ob cesti. Verjetno bi župan, glede na dejstvo, da je celo leto še prejemal poslansko plačo, v tem času lahko razmislil o teh res perečih zadevah. Ne visimo vsi pred TV in po lokalih, ko pridemo iz službe domov.
cba321
21. 10. 2009 22.10
Cesta v Dašnico je brez vsakih pločnikov - koliko nesreč se bo moralo še zgoditi, da bo kdo (od odgovornih) to opazil; najmanj pločnik za pešče bi moral biti, pa tudi kolesarska steza, ker je v Dašnici veliko prebivalcev
camay
21. 10. 2009 16.15
macakaka treba se je vprašat, zakaj je izgubil ravnotežje? Zato, ker ga je začel prehitevati tovornjak? Ali kar tako? Da takole govoriš o krivdi, ker je nekdo izgubil ravnotežje, je pa višek pomanjkanja osnovne kulture in še marsičesa... In ne govori o igrišču, ki je oddaljeno 15m stran, ker od tam oskrbnik podi otroke, kar je nedopustno, poleg tega je tam že nekaj čas delovišče... In ob tej nesreči, bi moral nekdo prekleto odgovarjati za vse, kar se dogaja v železnikih in tudi na cesti do škofje loke. Kmalu bo namreč ena sama sveča vzdolž ceste.... In iskreno sožalje staršem in ostalim sorodnikom!
macakaka
20. 10. 2009 23.00
kriv je bil otrok, ker je izgubil ravnotežje in padel pod tovarnjak, ki ga je ravno začel prehitevat. voznik ni mogel ničesar storiti.
punca08
20. 10. 2009 20.17
scipio-mogoče sem se res napačno izrazla, priznam. vendar v tem primeru je bil "menda"kriv otrok-nepazljivost. zato pravim, da se je pač zgodila nesreča, . veliko nesreč se dogodi ko si prepričan, da boš zvozil normalno pa se ti naenkrat pred tabo pojavi ovira, ki jo nisi predvidel. Lahko pelješ počasi, pa skoči predte otrok, ki leti za žogo in bum. Lahko pelješ počasi, pa predte skoči srna izza grmovja in bum si lahko mrtev. Kup je nesreč, ki so splet okoliščin. So pa seveda nesreče, ki nastanejo iz objestnosti - hitrost, pijača, tekmovanje,.... takih pa ne odobravam in v teh primerih ne rečem "se je zgodila nesreča", to pa je zame izzivanje nesreče. Nevem če sem dovolj razumljiva s tem kar bi hotela povedati. In se opravičujem ker nisem hotela namenoma koga prizadeti.
nivazn@gmail.com
20. 10. 2009 19.45
+1
Mark je bil star 10 let. Iskreno sožalje njegovim svojcem.
scipio
20. 10. 2009 18.43
punca, tole "...pač naredila se je nesreča..." ni dobra misel. To zares in sploh ni dobra misel! Pri vsakem slabem dogodku je treba ugotavljat kaj je bilo narobe i zmanjševat možnosti, da bi se podobno ponovilo. Drugače bi tudi avioni danes precej bolj dol padal kot pa dejansko padajo ob vsem porastu zdrčnega prometa glede na 50-70 let nazaj. Pomisli: če voziš kolo in prehitevaš pešce, kakšna je hitrost, ki je še kulturna za vožnjo ob njihovih ramah? 2x večja, mogoče 5x večja? Kaj je pri tako "počasnem" prometu kulturno, preden se ljudje začnejo počutit nelagodno ali celo ogrožene? Ko vidiš na cesti kolesarja ali cestarja, ali ne boš zmanjšal hitrost in ga previdno obvozil ? To je cestna varnostna kultura, o kateri pišeš tudi sama. Zdaj pa pomisli, koliko je pri nas tipov in tipinj, kim je na cesti za volanom takole razmišljanje daleč kot španska vas. Mnogo mnogo. Ne vem če je bilo to danes vzrok in žal mi je žrtve in drugih prizadetih, še bolj pa vseh, ki utegnejo iz istih vzrokov biti kdaj na istem.
punca08
20. 10. 2009 17.48
Ne bit preveč pametni, pač naredila se je nesreča, to se lahko naredi vsakemu. Ne mislim, da je prav kar je bilo, vendar obtoževat enega ali drugega je nesmiselno. Včasih se zgodi nesreča čist tko - brez da bi bil kdo preveč kriv. Trenutna nepazljivost in - katastrofa. Roko naj dvigne tisti, ki je vedno 100 procentno z mislimi v vožnji z avtom ali kolesom Včasih nam za sekundico, stotinko misli uidejo. Tudi tu so vzroki za nesreče. Pa dajte no - na vsaki cesti bi moral že ležeče policaje postavljat. Brez veze. In kot je nekdo pred mano komentiral - kazni ne zaležejo-pomembna je kultura tako peščcev, voznikov, kolesarjev,....!! In kulturo bi bilo potrebno osvojiti.
ljubimzivljenje
20. 10. 2009 17.43
macakaka
20. 10. 2009 14.45
boy366 Macakaka poglej.To naselje je spalno naselje in moraš se sprijazniti ,ko voziš tam ,da so otroci vedno potencialna nevarnost,da ti skočijo na cesto.Prilagoditi j treba hitrost razmeram na cesti.Imaš tudi omejitev 90 km/h pa sneži pa zato ne boš peljala 90 km/h ane. Beseda 15 m stran imajo igrišče me kar zmrazi,vprašam te koliko let ga že gradi občina in koliko denarja so že zmetali stran narejeneo je pa zelo malo.ALI naj se igrajo otroci na delovišču?Imamo nogometno igrišče v kraju ,kjer smo se otroci vedno igrali brez problema,sedaj ko pa je obnovljeno ja pa pod ključem !!!!!!!! Tudi moje otroke oskrbnik preganja iz tega igrišča ZAKAJ ?????Mogoče je to njegova osebna last ,ne vem, Zato bodimo strpni in prevdni ko vozimo v naseljih,vse preveč ugasne mladih življenj. Pa brez zamere. Živim v tem naselju tako, da vem kakšne stvari se dogajajo. Igrišče je staro par let, asfaltirano, ima vse stvari kot jih imajo vsa igrišča (koše, gole). Zraven njega je še kotiček za mlajše otroke, kjer so gugalnice in take podobne stvari. Ja, naselje je spalno naselje in ima omejitev 30km/h, poleg tega ima 8 policajev v 1200 metrih. če pa to ni dost, pol pa tud ne vem. Otroci ne uporabljajo igrišča ampak raje igrajo batminton in gumitvist na cesti. Zavedam se, da ti otrok lahko skoči na cesto, ne pomeni pa, da je cesta igrišče tko kot jo za ta namen uporabljajo otroci v dašnici.
warezovc@email.si
20. 10. 2009 14.26
NASE CESTE, NASE VINJETE, NASE PLACEVANJE TEJ BANANA REPUBLIKI - PRICELESSS
boy36
20. 10. 2009 13.01
Pa upam ,da tudi to igrišče pri športni dvorani ,ko bo enkrat zgrajeno ne bo zaklenjeno.
boy36
20. 10. 2009 12.59
Macakaka poglej.To naselje je spalno naselje in moraš se sprijazniti ,ko voziš tam ,da so otroci vedno potencialna nevarnost,da ti skočijo na cesto.Prilagoditi j treba hitrost razmeram na cesti.Imaš tudi omejitev 90 km/h pa sneži pa zato ne boš peljala 90 km/h ane. Beseda 15 m stran imajo igrišče me kar zmrazi,vprašam te koliko let ga že gradi občina in koliko denarja so že zmetali stran narejeneo je pa zelo malo.ALI naj se igrajo otroci na delovišču?Imamo nogometno igrišče v kraju ,kjer smo se otroci vedno igrali brez problema,sedaj ko pa je obnovljeno ja pa pod ključem !!!!!!!! Tudi moje otroke oskrbnik preganja iz tega igrišča ZAKAJ ?????Mogoče je to njegova osebna last ,ne vem, Zato bodimo strpni in prevdni ko vozimo v naseljih,vse preveč ugasne mladih življenj. Pa brez zamere.
gorencdask
20. 10. 2009 12.50
Še en dokaz da VIŠJE KAZNI NE DELUJEJO!!!!! Pomembna je vzgoja od malega, zgled staršev. Sožalje svojcem.
macakaka
20. 10. 2009 12.35
kritik2 Najbolj žalostno pri vsem skupaj pa je, da so pametnjakoviči od občine pred cca letom v tem 'najbolj nevarnem ' naselju umaknili kar nekaj ležečih policajev - da lahko gospodje peljejo hitreje. Župan naj se dobro zamisli nad tem. Skoraj da bi moral odstopit, če mene vprašate.. Tam nikol ni blo ležečga polcaja pa tud otroci v dašnici se ne bi smel igrat na cesti tako kot se. velikokrat jih moramo skoraj prositi, da se umaknejo s ceste, da laho odpelješ naprej, 15 metrov stran pa imajo igrišče, ki ga skoraj nihče ne uporablja. pri tej nesreči je bilo seveda drugače ampak takoj, ko sem slišala za nesrečo, sem pomislila, da se je kaj zgodilo enemu izmed otrok, ki cele dneve preživijo na cesti.
mame
20. 10. 2009 11.05
Pa kaj je zdaj to?? Kar naprej eni otroci umirajo! Groooooza!!!
Tama79
20. 10. 2009 11.04
Bogi straši! Naj deček počiva v miru!
boy36
20. 10. 2009 10.54
kritik220.10.2009, 08:3410 Najbolj žalostno pri vsem skupaj pa je, da so pametnjakoviči od občine pred cca letom v tem 'najbolj nevarnem ' naselju umaknili kar nekaj ležečih policajev - da lahko gospodje peljejo hitreje. Župan naj se dobro zamisli nad tem. Skoraj da bi moral odstopit, če mene vprašate Dobiš dest točk za tele komentar.Pa še par lokacij je v kraju kjer so jih odstranili na pobudo nekaterih pametnih krajanov. Mark počivaj v miru in sožalje svojcem.
Uroš Palhartinger
20. 10. 2009 10.01
Divjake bo s cest spravila le spremenjena kazenska zakonodaja in izenačitev pogojev za voznika motornega vozila s pogoji za lastnika orožja...
kritik2
20. 10. 2009 08.34
Najbolj žalostno pri vsem skupaj pa je, da so pametnjakoviči od občine pred cca letom v tem 'najbolj nevarnem ' naselju umaknili kar nekaj ležečih policajev - da lahko gospodje peljejo hitreje. Župan naj se dobro zamisli nad tem. Skoraj da bi moral odstopit, če mene vprašate..