Črna kronika

Z motornimi sanmi čez pohodnika

Maribor, 16. 03. 2010 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pohodnika, ki je sankačem želel preprečiti vožnjo z motornimi sanmi, so sankači kar trikrat povozili. ''Tega nisem pričakoval, saj je vožnja v naravnem okolju z motornimi sanmi prepovedana,'' je povedal za Večer.

V soboto je v bližini Klopnega Vrha šest voznikov motornih sani napadlo pohodnika. Dva iz skupine sankačev sta pohodnika namreč kar trikrat povozila, piše Večer.

Motorne sani
Motorne sani FOTO:

Kot še piše, se je 47-letnik sprehajal po markirani pešpoti planinske transverzale iz smeri Koče na Pesku proti Klopnemu Vrhu. Mariborčan, ki naj bi bil tudi ljubitelj narave, je sicer priznal, da je sankačem želel preprečiti vožnjo z motornimi sanmi, ker je ta v naravnem okolju prepovedana in kazniva. Kot je še povedal, je groženj v smislu 'kaj pa hočeš, želiš biti tepen' vajen, takega incidenta pa ni pričakoval. ''Da te nekdo namerno podre in nato še pelje preko tebe, pa res nisem niti v sanjah pričakoval,'' je še povedal.

Mariborski policisti šest sankačev zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti že iščejo.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gregor Repe
17. 03. 2010 09.30
Najbolje, da gremo posamezniki še prometne prekrške sami preprečevat. Me zanima, če bi gospod enako reagiral in npr.skušal preprečiti parkiranje (BMW-ja X5) na parkirišču za invalide? Če bi zagledal nasprotivozeče vozilo na avtocesti, verjetno ne bi stopil iz vozila, se nastavil in mahal. Nekatere stvari je pač treba prepustiti policiji pa če je včasih še tako neučinkovita. Nismo v Texasu, ali pač?
Blank
17. 03. 2010 07.56
Če bi se nekdo trikrat zapelu čez človeka z motornimi sanmi ta ne bi biu več za nikamor kaj šele da bi bil sposoben dajat takele trapaste izjave
6zabica
17. 03. 2010 07.27
-1
Jaz pa pravim tako, kdor ima denar, da si lahko privošči motorne sani...ima denar tudi za to, da gre z njimi divjati v Kanado:-) Še dobro,da gospoda, ki so ga povozili niso huje poškodovali ali celo ubili...upam,da bodo kazensko odgovarjali, ker zaradi takih slaboumnežev ne moremo ostali uživati v naravi, ker moraš biti ves čas na preži, da se kje od kod ne prikadi kak podivjanec. Pa morate vedeti, da so mi motorne sani drugače cool.
pikacom
17. 03. 2010 03.47
Tudi sam sem doživel neprijetno izkušnjo na Krvavcu na Križki.Med sankanjem na planoti,kjer danes stoji otroški transportni trak smo se dve družini z majhnimi otroki morali stisniti skupaj,saj se je okrog nas vozila skupina motoriziranih sankačev,ki so naredili kar nekaj krogov povsem blizu nas v stilu indijancev,ki so obkolili kavboje.Povdarjam,da jih nismo nikakor sprovocirali.Podobno je tudi sedaj,ko vlada pravica močnejšega(bogatejšega)na smučišču in poleg,podnevi in ponoči .Če bodo popravili zakon,ki regulira uporabo motornih sani pa naj poskrbijo tudi za izvajanje le-tega.
oggun
17. 03. 2010 00.36
bilo vprašanje časa !!!!!
baigor
17. 03. 2010 00.26
To se ti lahko zgodi tudi na Krvavcu, kjer sankači divjajo po smučišču in v naravnem okolju.Ni nikogar da bi jih ustavil.Glede na zakon (Olcar ne nevaja resnice ) bi lahko inšpektor za okolje kaznoval lastnike kar 50 kom sank na Kriški planini "parkirane",ker tam nimajo kaj izkati.
zmaja112
16. 03. 2010 21.59
-2
Kaj pa ti pohodniki ,ki se sprehajajo po naravi ? Večina njih ima take in drugačne pasje prijatelje s sabo , ki so brez nagobčnikov in se jih veliko ljudi boji . Pa še zelo veliko drekcev puščajo za sabo , čeprav jih vsi pospravljajo . Te je treba kaznovati bolj kot voznike mot. sani .
smosezatoboril
16. 03. 2010 21.06
+1
Bistvo pozabljate! Ti sankači so za zapahe. Poskušali so, če je res kar pripoveduje oškodovanec nekoga telesno poškodovati ali pa še kaj več. Jutri smo lahko to mi. Kaj se pa gremo, da jemlemo zakon v svoje roke. A bomo poleti naredili lov na gobarje s štrikolesniki? Dajte se zresnit in obsodit dejanje. Kaj če bi povozili vašega sorodnika?
untableass
16. 03. 2010 15.18
kaj pa ce je bil kaksen turist?
Olcar 1
16. 03. 2010 14.49
Po Uredbi o prepovedi vožnje z vozili v naravnem okolju je vožnja po nekategoriziranih in gozdnih cestah možna. Po Zakonu o gozdovih in Pravilniku o gozdnih prometnicah je uporaba posebnih prevoznih sredstev na gozdnih cestah dovoljena, če z režimom uporabe gozdne ceste ni določeno drugače. Po Zakonu o javnih cestah je na nekategoriziranih cestah, kjer se ne odvija promet, vožnja z motornimi sanmi dovoljena na način in pod pogoji, kot jih določijo lastniki ali od njih pooblaščeni upravljalci teh prometnih površin. Glede na odgovore lahko zaključimo, da je vožnja z motornimi sanmi po zasneženih gozdnih cestah, po katerih se ne odvija promet, dovoljena, če z režimom uporabe gozdne ceste ni določeno drugače.
FolkloraS
16. 03. 2010 14.40
Ena sama prepoved??
jezzek
16. 03. 2010 14.09
ah dejte no, cela slovenija je en rezervat, kjer še za prdnit rabiš dovoljenje.. če bi ti sankači meli VSAJ ENO pisto, kjer bi se jim bilo dovoljeno izživljat, potem bi jim lahko prepovedali vožnjo vsevprek.. zakaj za boga pa potem izdelujejo sanke, kot zato, da ljudje, ki si jih lahko privoščijo, uživajo v vožnji.. ampak to je isto bolano, kot ta dolge rizle, ki jih lahko kupiš povsod... ampak kdo si tobak mota vanje...!?
petermed
16. 03. 2010 14.03
-1
imam ob cesti travnik, cele vreče smeti spomladi pobiram, kje pa ste takrat, kaj si pa on misli, da lahko na tuji posesti igra policaja, ma kam smo zašli "zeleni slovenci" pa ja še prašič gre v kot na... ne pa vse povsod
petermed
16. 03. 2010 13.58
naj mi kdo razloži zakaj imajo na smučiščih, kot so krvavec, rogla,... LAHKO MOTORNE SANKE!!! NAJ TAM PRVO OPRAVIJO INŠPEKTORJI, POLICAJI, JIH NE BO TREBA LOVIT, POTEM PA ŠE NA OSTALE!!!(oni pa lahko divjajo), drugače jih imam tudi sam in hvala bogu dosti lastne zemljehehehehe pa me je... če me lahk pohodniki al pa kdor druk, ko vas naženem z lasne zemlje. Kako pa to, da se lahko s traktorjem peljem po zemlji, pa je tud motorno vozilo(dejte no ga srat) pohodniki pa taki, grete na sprehod, da nesete smeti v gozd, kaj vas motijo motrne sanke, zato ker brni, ka pa avto, pa pohodniki, ko mislijo da lahko grejo vsepovsod, tu ste vsi pametni, ko pa zapustite hišo pa tavečipra...
corka
16. 03. 2010 13.57
Aja, urednik, zakaj si zbrisu komentar?!? Ne štekam, vrjetn tut ti sam ne!
85391
16. 03. 2010 13.56
Za ta primer ne vem ozadja ampak - Damoklej se 100% strinjam!!! Živim v naravi, okog gozda, kjer je veliko divjadi in čisti mir, potem pa od nekje pridivjajo norci z motornimi sanmi, cel dan divjajo gor pa dol po hribu - ne rečem, da bi se tiho smučali/sankali/bordali, ampak ta zvok je res glasen in prežene vse živali, vse otroke, ki se tam sankajo pa tudi drugače je zelo moteče! Nekateri res mislijo, da je povsod vse njihovo! Ne vidim smisla v tem, da se furaš gor pa dol po enem majhnem hribčku z MOTORNIMI sanmi! A to je šport?? Prosim vas lepo!!
jezzek
16. 03. 2010 13.54
ta tip (ta povožen), zihr plede žice med drevesa...
mrTomi13
16. 03. 2010 13.53
kaki policaji chucka norrisa bi poklical bi jim pa dal vetra :-)
nikajana
16. 03. 2010 13.51
vožnja v naravnem okolju je prepovedana za vsa motorna vozila....:)..Sama imam parcelo-vikend v naravnem okolju:). Tako kritizirate sankače; kako uničujejo okolje. Ob priliki bom naredila nekaj fotk, kaj naredijo traktorji v naravnem okolju, kako uničijo travnike, gozdne poti.........
andy30
16. 03. 2010 13.50
Glodalec 16.03.2010, 12:29 6 Vožnja z motornimi sanmi je dovoljena točno tam kot vožnja z avti. In kje je to po tvoje? Pri tebi doma na dvorišču?