Črna kronika

Z nožem nad varnostnika lokala Ultra?

Ljubljana, 11. 01. 2010 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na božični dan, 25. decembra lani, se je v ljubljanskem lokalu Ultra zgodil incident. Moški, ki je v lokalu kršil javni red in izzival goste k pretepu, je z ostrim predmetom večkrat zabodel enega od varnostnikov.

"Operativno-komunikacijski center PU Ljubljana je bil 25. 12. 2009 okoli 1. ure zjutraj obveščen o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu na Nazorjevi ulici v Ljubljani,“ so za 24ur.com potrdili na PU Ljubljana.

Osumljeni je po do sedaj zbranih obvestilih v lokalu kršil javni red in mir ter goste lokala izzival s pretepom. Posredoval je varnostnik, ki ga je pretepač s pestjo udaril v predel obraza. Na pomoč mu je prišel drugi varnostnik, ki ga je osumljenec z ostrim predmetom večkrat zabodel. Po dejanju je poskušal pobegniti s kraja, vendar ga je do prihoda policistov zadržal tretji varnostnik. Vsi trije varnostniki so se lažje poškodovali, je dogodek opisala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič.

Kriminalisti še vedno o dogodku zbirajo obvestila, v tem času pa so osumljenemu odvzeli prostost. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Slovenska policija-7
Slovenska policija-7 FOTO: Dare Čekeliš

'S stene je zbil kamero!'

Po informacijah enega od obiskovalcev je šlo za večer pod tematiko Super božični highschool party. Okoli polnoči naj bi eden od obiskovalcev začel pretep in z nožem večkrat zabodel varnostnika. "Na pomoč so mu prihiteli drugi varnostniki in začel se je vsesplošni pretep." Po besedah obiskovalca se je v pretep vmešala še ena oseba. Moški je s stene zbil kamero, storilca močno pretepel in mu zlomil nogo, je obiskovalec dogajanje opisal za 24ur.com.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na odgovorne v omenjenem klubu, a njihovega odgovora še nismo prejeli.

Novembra eksplodirala bomba

Pred omenjeni lokal, nekoč znan pod imenom Tramontana, je sicer v začetku novembra 27-državljan Makedonije odvrgel bombo, ki je povzročila za 5.000 evrov materialne škode.

2. novembra ponoči naj bi neovirano pristopil do nočnega kluba in na leseni del strehe kletnih prostorov odvrgel ročno bombo tipa M 75. Osumljenca so 13. novembra s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje, kjer se je moral zagovarjati zaradi suma nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem oziroma eksplozivom, povzročitve splošne nevarnosti in poskusa velike tatvine. Sodnik je zanj odredil pripor.

Poleti krvavo končana dijaška zabava

Junija je zaradi gneče v lokalu prišlo do spora med dvema obiskovalcema, vmešali pa so se tudi znanci obeh vpletenih. 17-letni in 18-letni Ljubljančan sta utrpela telesne poškodbe in bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Telesne poškodbe je utrpel tudi 25-letnik iz okolice Ljubljane.

Po tedanjih neuradnih informacijah naj bi se na dijaški zabavi ob zaključku pouka trije moški ob točilnem pultu začeli prepirati. Eden od njih naj bi s pulta pograbil nož in druga dva porezal. Po incidentu naj bi se s pomočjo varnostnika umaknili ven, nato pa naj bi v lokal vstopila skupina, opremljena s kiji in noži, domnevno prijatelji napadenih. Začelo se je razbijanje in razgrajanje, dokler ni prišla policija. Uporabili naj bi solzivec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (97)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spilotro
12. 01. 2010 14.09
Ah dej no.. nehi posiljevat tipkovnco pa trost laži. Zravn si bil? Pomoje si z varne razdalje opazovau svojga tipa (varnostnika). Jaz, kokr še 100 drugih smo tut bli zravn IN VEMO KAJ JE BLO, če ti bo kej lažje CELA LJUBLJANA VE KAJ JE BLO, tko že s tega vidika nima smisla zgubljat besede, tut zgodbe ne boš spremenu s tem, da lažeš po 24ur. Kontaktiru sem uredništvo 24ur. in rekl so da so jim VARNOSTNIKI ZAUPALI TO ZGODBO --> kar je več kot očitno zavajanje javnosti. Pa sam preber svoje komentarje.. ti pa čorluka pa še par vas je uletel tuki in takoj začel z grožnjami - kar je blo tut pričakovat, ker taki zmeri prhajajo v skupinah in PES KI LAJA NE GRIZE je pregovor, ki vas opiše. (zato sem vam tut dau svoje podatke). Še zadnjič bom napisu: VARNOSTNIKI SO NAPADL TE MODELE V ULTRI Pol bom pa šel, zato ker je zguba časa prerekanje z osebami, ki imajo IQ na nivo 2letnega otroka.
spilotro
12. 01. 2010 13.36
pa nehi srat prek neta že enkrat
spilotro
12. 01. 2010 12.52
dekleta, če ste se že registriral bodte usaj mau manj očitni. biu sm zravn, kokr še dost folka. ------------------------------------------... ujko: internet ti nudi zatočišče, kaj boš dobil s tem laganjem po internetu, mogoče "ULAZ NA ZADNJA VRATA" ? IZJAVO, DA JE ZAČEU TAMAU SO DAJAL VARNOSTNIKI!!!! OSTALI K SMO BILI PRIČE SMO JO TUT DAL NA POLICIJI, PREVERI SAM: Miha Kastelic . el salvador: ni potrebe po blatenju, vsi vejo kakšno je dejansko stanje, pa mal težko, da bi mi iz pripora plaču?
el_salvador
12. 01. 2010 12.11
spilotro: dej dej a ti je ta fant placu da lazes za njega...nimas pojma bols da si tih....zaradi takih so potem varnostniki na slabem glasu...izzivajo potem ko jih dobijo so pa varnostniki krivi..
corluka
12. 01. 2010 12.01
Spilotro- pa kaj pametujes tuki prek clankov, prid v ultro pa povej kaj si misls jst bom prvi k te bom prtisnu, a si biu tm da ves kaj se je zgodil, če so usi rekl cist usi da je tamau zaceu kako ti zdj kr eno drugo zgodbo prodajas povej svoje podatke pa da damo tvojo zgodbo na policijo ali kam drugam pa da vidmo kaj bo mislm take kot si ti bojo varnostniki vedno metal vn oz kej druzga! Avtomoto2- si se mogoce uprasu zakaj so te nabunkal?najbrz za to ker nisi biu nc kriv ali si pa spiu dva uniona pa si biu CHUCK NORRIS!
Avtomoto2
12. 01. 2010 11.15
varnostnike in lokale zapret, pa ne več tm hodit. tut mene so tm pretepl
spilotro
12. 01. 2010 11.13
KOLIKOKRAT NAJ ŠE NAPIŠEM, da SO V TEM PRIMERU VARNOSTNIKI NAPADLI TEGA FANTA!!
spilotro
12. 01. 2010 11.10
"frajeri in frajerkami, ki jih provocirajo" A si ti kdaj v življenju bil v kakšnem lokalu v Ljubljani? Zgleda da ne, ker kaj takega lahko napiše samo g33k, ki je izoliran v svoji sobi in je v stiku z ostalim svetom le preko žice. DEJSTVO je , da so varnostniki v LJ (v tem primeru v ULTRI) tisti, ki širijo nasilje, tudi ta članek se nanaša na dogodek v ULTRI, zato ne govori bedarij.
spilotro
12. 01. 2010 10.32
1.VARNOSTNIKI SO NAPADLI TEGA MLADENIČA, ZATO KER JE SKUŠAL ODSTRANITI VARNOSTNIKA, KI JE NA PLESIŠČU PRED VSEMI UDARJAL ENEGA GOSTA (ki je bil star komaj 15 let, navsezadnje je to bil srednješolski žur) 2. IZVIJAČ NI PRINESEL S SABO, AMPAK GA JE POGRABIL IZ MIZE, KI JE BILA ZRAVEN ("VIP" miza, kjer so prijatelji varnostnikov imeli tudi pištole) 3.KO SO GA STRESLI S ŠOKERJEM, SO GA VARNOSTNIKI V SKUPINI NAPADLI S TELESKOPSKIMI PALICAMI IN ZARADI TEGA SO TUDI IZMAKNILI KAMERE 4. TA MLADENIČ JE SEDAJ V PRIPORU 5. ČLANEK JE PRIREJEN, ZARADI VEZ/POZNANSTEV, KI JIH IMAJO VARNOSTNIKI S POLICIJO Dogodku je bilo priča nemalo članov, vendar jih policija ni zaslišala, ker je "verjela" varnostnikom.
spilotro
12. 01. 2010 10.28
Več kot očitno je, da večino komentarjev tukaj pišejo varnostniki Savoya -bivši VIP varovanje (ali katere druge skupine istih primatov). Vsi opletate z jezikom, čeprav nimate pojma kaj se je dogajalo tistega večera, zato bom še zadnjič objasnil, za kaj več pa nimam več živcev. -----------------------------------------... SO NAPADLI TEGA MLADENIČA, ZATO KER JE SKUŠAL ODSTRANITI VARNOSTNIKA, KI JE NA PLESIŠČU PRED VSEMI UDARJAL ENEGA GOSTA (ki je bil star komaj 15 let, navsezadnje je to bil srednješolski žur) 2. IZVIJAČ NI PRINESEL S SABO, AMPAK GA JE POGRABIL IZ MIZE, KI JE BILA ZRAVEN ("VIP" miza, kjer so prijatelji varnostnikov imeli tudi pištole) 3.KO SO GA STRESLI S ŠOKERJEM, SO GA VARNOSTNIKI V SKUPINI NAPADLI S TELESKOPSKIMI PALICAMI IN ZARADI TEGA SO TUDI IZMAKNILI KAMERE 4. TA MLADENIČ JE SEDAJ V PRIPORU 5. ČLANEK JE PRIREJEN, ZARADI VEZ/POZNANSTEV, KI JIH IMAJO VARNOSTNIKI S POLICIJO ----------------------------------------... je bilo priča nemalo članov, vendar jih policija ni zaslišala, ker je "verjela" varnostnikom. Naj poudarim, DA NI JUŽNJAK. Vaše teorije se obnesejo le ob komentiranju na 24ur in v stvarnem življenju nimajo smisla
lolekibolek
12. 01. 2010 08.28
Zapreti take lokale, naj se grejo štihati v kladušo,bihač in tam.. ne pa v Sloveniji..
lobex
12. 01. 2010 07.02
Jaz pa mislim, da je fajn, da obstajajo taki lokali v katerih lahko krvi željni obiskovalci in VARNOSTNIKI obračunavajo med sabo - kotlovnice južnjaškega testosterona! Ti lokali so nam vsem zelo dobro znani in tisti, ki se neradi pretepamo, se jih lahko na široko izognemo.
Goky
12. 01. 2010 03.38
nitrous_89 11.01.2010, 22:52 2 Goky To so bli časi juge, ker si noben ni upu narest oslarije, če pa misliš čas po letu 91 se je pa to začel pojavlat z subkulturo, ko je bilo masovno preseljevanje ljudstva severneje. Njihovi potomci pa vidno izkoriščajo, to svobodo k jo mamo dans. Ja res je pa tudi narod ni bil tako pomešan kot sedaj. V moji mladosti smo se celo noč prepirali pa ni nihče nikogar nalomu (beseda ki je sedaj moderna mi sploh nismo poznali). Ta narod sedaj je totalno v ......... da ne rečem kje. Sedaj si frajer samo, če kakšnega polomiš. Iz tega ni izhoda to situacijo reši samo velika sprememba ali vojna ali pa velika svetovna revščina. Na žalost je tako. Mogoče sem že malo "zarjavel" vendar v mojih časih je bilo sigurno lepše. lp.
LordOfWar
12. 01. 2010 03.24
Mah tko bom reku ze ko je varnostnik se umesal kljub temu da je un imel noz.Nas so v LJ ucil kao borilne vescine ampak to so predvsem transportni prijemi,potem tudi druge vrste prijemi kako naj bi osebo lepo prijel,roko na hrbet in gremo ane,ucil smo se tud ce ma pistolo pa tud nož.ZLATO PRAVILO katero je sam ucitelj reku CE VIDIS DA OSEBI NISI KOS PEJDI NA VARNO IN POKLICI BODISI DRUGE VARNOSTNIKE BODISI POLICIJO !!!! Kar je najbols policijo pa naj se oni z njim igrajo pa njih naj poreze ceprav tudi policaji so ljudje hvala bogu. Brez veze bit neki heroj in se mu po robu postavit pa vids da ma noz.Eh skoda zivljenja,skoda energije...pa se cel ostanes ce se mu izognes.Jaz sem tud sicer delal na raznih obmocjih,barih,diskotekah,....No hvala bogu ni nikol do tega tko na hudo prislo ampak opravka smo ze mel.Tak da bolje se izognit kot karkoli druzga.
kr.en01
11. 01. 2010 23.26
ava_carolina dost varnostnikom se je že kej zgodil sam to za medije ni zanimivo in ne pride v javnost, verjetno tud ta primer nebi prišel če bi jo skupil samo varnostnik. organizartorji pa lahko vedno izberejo varnostno službo sami, je pa res da ponavadi gledajo samo na ceno mal dnarja mal muske
ava_carolina
11. 01. 2010 23.11
čudno da se varnostnikom ni že prej kaj zgodilo glede na to da so res nemogoči in nehumani !!! ljudi ki so vinjeni dobesedno vržejo iz lokala brez da bi imeli možnost pobrati svoje osebne reči iz garderobe in tudi do organizatorjev raznih zabav (agencije za mlade) se obnašajo totalno neresno....
nuris
11. 01. 2010 22.52
Goky To so bli časi juge, ker si noben ni upu narest oslarije, če pa misliš čas po letu 91 se je pa to začel pojavlat z subkulturo, ko je bilo masovno preseljevanje ljudstva severneje. Njihovi potomci pa vidno izkoriščajo, to svobodo k jo mamo dans.
kr.en01
11. 01. 2010 22.44
chow-chov vsaj vsak vikend sm priča takim dogodkom in to v vlogi varnostnika!!! delam tud po koncertih po obali in še kje drugje tko da vem kaj se dogaja!!! pri večini beseda pomaga maš pa tud take frajerje pr katerih samo z besedo nč ne narediš.pa ne pravm da je trba zdej vsazga nalomt.sam ta k je pa z izvijačem pametval se mi pa čist nč ne smili LP
Goky
11. 01. 2010 22.18
Preveč folka na enem kraju. Zato se dogajajo take stvari. Problematične diskoteke zapret in bo vse kot nekoč, ko varnostnikov sploh ni bilo. Če sta se dva malo zravsala smo jih lepo razdvojili - za pol ure pa sta že skupaj pila. Sedaj pa mrtvi, razbiti, polomljeni itd. Vse brez potrbe.
Chow-chow
11. 01. 2010 21.59
Kr en ... ko bos prica takim in podobnim dogodkom lahko neki bluzis. dejstvo je da je vse vec nasilnih varnostnikov, nevem zakaj nimamo nikoli tezave ko gremo zurat na obalo, stajersko??? samo pri nas v Ljubljani je vsak vikend ko gremo vn kaksna frka. varnostniki mal prevec gledajo filme, in potem ameriske fore kle uvajajo. brezveze. vazn da so vsepovsod kul varnostniki nasi bi se pa sam tepl, s tem pa mecejo slabo luc na vse vredu varnostnike keri se radi pohecajo, lepo opravjo svoje delo te zivali pa sam v ZOO odpelat k opicam pa naj tm glume majmune. LP