FOTO: Z razpadajočo prikolico se je vozil po eni najbolj prometnih cest, ki povezujejo Slovenijo in Hrvaško

Kozinski policisti so obravnavali 28-letnega voznika prikolice, ki ni bila homologirana, bila je brez inštalacije, luči in nameščene registrske tablice, popolnoma obrabljeni pnevmatiki pa sta bili na vozilo pritrjeni le z dvema vijakoma. S takšnim vozilom se je vozil po najbolj prometno obremenjeni cesti skozi občino Hrpelje-Kozina, ki povezuje Slovenijo s turističnimi destinacijami na Hrvaškem.

cisterna - 1

28-letnik se je s takšno prikolico vozil po eni bolj obremenjenih cest na Primorskem. (Foto: PU Koper)

Policisti iz Kozine so danes obravnavali voznika priklopnega vozila, ki so ga opazili na v teh dneh najbolj prometno obremenjeni cesti skozi tamkajšnjo občino, ki povezuje Slovenijo s turističnimi destinacijami na Hrvaškem.

Iz prometa so nemudoma izločili 28-letnega domačina z Brkinov, ki je na srečo prevažal le prazno 1000-litrsko plastično cisterno. "Po podrobnejšem pregledu prikolice so policisti presenečeno ugotovili, da slednja ne izpolnjuje nobenih pogojev za uporabo v cestnem prometu, saj ni bila homologirana, bila je brez inštalacije, luči in registrske tablice, popolnoma obrabljeni pnevmatiki pa sta bili na vozilo pritrjeni le z dvema vijakoma," je sporočila predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

cisterna - 2

Povsem obrabljeni pnevmatiki sta bili na prikolico pritrjeni le z dvema vijakoma. (Foto: PU Koper)

Policisti so vozniku, ki je sicer posedoval veljavno vozniško dovoljenje, izrekli globo zaradi tehničnih pomanjkljivosti priklopnega vozila, s prikolico pa vožnje ni smel nadaljevati.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 93
ŽiveliINŽENIRJIživelaANTIFA 17.08.2017 14:43:42
Prav nikogar ni ogrožal! Be-daki policajski! Par sto metrov daleč je peljal vodo na parcelo, cisterna ustrezno prigurtnana, podn masiven lesen, guma čisto ok za teh nekaj metrov in 30 km/h. In ko povečaš fotogrsfijo, jasno vidiš ŠTIRI vijake na kolesu! Kar je-bite ubogo rajo v glavo, vse se obrne, vse se vrne!
Več komentarjev