Črna kronika

Za brutalno posilstvo na 'zabavi iz pekla' 25-letniku štiri leta in pol zapora

Split, 11. 11. 2016 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dekle, ki jo je pred štirimi leti takrat 20-letni študent Roko Šimac brutalno posilil na zabavi v Podstrani pri Splitu, si nikoli ne bo povsem opomoglo. Po štirih letih je sojenje končno končano, posiljevalec pa je za grozljivo dejanje dobil štiri leta in pol zapora.

Splitsko sodišče je danes 24-letnika, ki je na zabavi leta 2012 brutalno posilil študentko in jo tako hudo poškodoval, da so ji zdravniki zaradi hudih poškodb notranjih organov komaj rešili življenje, obsodilo zgolj na štiri leta in pol zapora, poročajo hrvaški mediji.

Takrat 20-letni Šimac je na zabavi brutalno posilil sošolko.
Takrat 20-letni Šimac je na zabavi brutalno posilil sošolko. FOTO: Thinkstock

Roko Šimac, ki se na izreku kazni ni pojavil, mora v zapor za štiri leta in pol. Obsodba sicer še ni pravnomočna, saj ima obsojeni 15 dni časa, da se pritoži. Se je pa na sodišču, v spremstvu svoje mame, pojavila oškodovanka. Sojenje je trajalo kar štiri leta, Šimac pa bo moral plačati tudi sodne stroške v višini 77.500 kun oziroma 10.300 evrov.

Oškodovanka in takrat 20-letni Šimac sta bila sošolca na fakulteti. Dekle se je 16. novembra 2012 udeležilo zabave v stanovanjski hiši v Podstrani pri Splitu, kjer jo je 20-letnik brutalno posilil. Takrat se je veliko govorilo, da je Šimac med posilstvom uporabil celo električni mešalnik oziroma kak drug predmet, s katerim ji je povzročil tako hude poškodbe notranjih organov, da so jo komaj rešili, dekle pa je moralo prestati več težkih operacij. Sodnik v razsodbi ne omenja nobenega predmeta, pač pa je navedel, da je Šimac tako hude poškodbe dekletu prizadejal z roko.

Je pa sodnik očitno upošteval dejstvo, da je bil Šimac med dejanjem močno pijan, prav tako je bila močno pijana tudi posiljena študentka, ki se dejanja ne spomni.

Kaj se je zgodilo pred skoraj štirimi leti

Udeleženci zabave v Podstrani so policiji takrat dejali, da so osumljenca in posiljeno dekle pustili sama, ko so se vrnili v hišo, pa so na tleh našli nezavestno in okrvavljeno dekle, medtem ko je osumljeni stal ob strani.

Analiza krvi 20-letnika je pokazala, da je bilo za brutalno dejanje, med katerim je žrtvi izvlekel celo del črevesa, kriv alkohol. V njegovem telesu je bilo kar 144 mg alkohola na 100 ml krvi ali 1,44 promila, medtem ko sledi trdih drog ni bilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3