Črna kronika

Za požar na Vranjem vrhu kriv neočiščen dimnik

Maribor, 15. 05. 2014 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kriminalistična preiskava požara na Vranjem vrhu, v katerem je umrla 75-letna domačinka, je zaključena. Preiskava je pokazala, da je zagorelo zaradi neočiščenih dimniških vodov in kurilnih naprav, ženska pa se je zastrupila z ogljikovim monoksidom.

Kriminalistična preiskava požara na Vranjem vrhu, v katerem je umrla 75-letna domačinka, je zaključena. Kriminalisti so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi neočiščenih dimniških vodov in kurilnih naprav v bivalnem delu stanovanjske hiše. Sanitarna obdukcija pokojne 75-letnice je pokazala, da umrla zaradi zastrupitev z ogljikovim monoksidom. Znakov nasilja na truplu niso našli. Kriminalisti so tujo krivdo izključili. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V požaru, ki je izbruhnil v hiši na Vranjem vrhu, je umrla 75-letna domačinka.
V požaru, ki je izbruhnil v hiši na Vranjem vrhu, je umrla 75-letna domačinka. FOTO: Kanal A

Po še vedno neuradnih informacijah je v požaru umrla nekdanja direktorica Palome Matilda Strasser.

V torek zjutraj je zagorelo v stanovanjski hiši na Vranjem vrhu. Požar so gasil gasilci prostovoljnih društev iz Šentilja, Ceršaka, Velke, Jarenine in Jakobskega Dola. V akciji pa niso sodelovali najbližji gasilci prostovoljnega društva Paloma Sladki Vrh, s katerim je občina Šentilj prekinila pogodbo o opravljanju lokalne gasilske službe. To pa je sprožilo vprašanja o tem, ali bi žensko lahko še rešili, če bi gasilci na kraj požara prišli prej.

Ogenj je zajel tudi gospodarsko poslopje, ki je bilo poleg hiše.
Ogenj je zajel tudi gospodarsko poslopje, ki je bilo poleg hiše. FOTO: Kanal A

Ogenj je zajel tudi gospodarsko poslopje, ki je bilo poleg hiše. V plamenih so zgorele številne živali, saj so gasilci uspeli rešiti le peščico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3