Za prometne nesreče odgovorni tudi nevestni lastniki živali

Vse skrbnike živali policisti opozarjajo, da je prepovedano puščati živali brez nadzora. Psi, ki se prosto gibajo, poleg tega, da lahko zaidejo na cesto, lahko tudi močno prestrašijo mimoidoče, še posebej, če je pes velik, lahko pa napadejo tudi drugo žival. 

Istrski gonič

Psov in drugih živali ne puščajte brez nadzora. (Foto: Thinkstock)

Brežiški policisti opozarjajo na prometne nesreče, v katerih so udeležene domače živali. Lastniki bi jih namreč z odgovornim ravnanjem lahko preprečili. 

V tem tednu so v okolici Brežic obravnavali prometno nesrečo, ko je voznik osebnega avtomobila trčil v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Policisti so lahko ugotovili le, da je pes poginil, na vozilu pa je nastala premoženjska škoda. Posledice nesreč z udeležbo živali so sicer lahko še veliko hujše, so opozorili na Policijski upravi Novo mesto. 

Nemalokrat se poleg psov zaradi opuščanja dolžnega nadzora na cestah znajdejo tudi konji, govedo in drobnica, so dodali. 

Policisti ugotavljajo, da imajo nekateri lastniki še vedno živali spuščene in brez nadzora. Psi, ki se prosto gibajo, poleg tega, da lahko zaidejo na cesto, lahko tudi močno prestrašijo mimoidoče, še posebej, če je pes velik, lahko pa napadejo tudi drugo žival. 

Ko se zgodi nesreča ali ko pes ugrizne, so najpogostejši izgovori lastnikov, da je pes bil vedno le na dvorišču in ga ni še nikoli sam zapustil ali pa da ni še nikoli nikogar ugriznil in je imel vedno rad ljudi.

Vse skrbnike živali policisti opozarjajo, da je prepovedano puščati živali brez nadzora. Na cestah, namenjenih prometu tovornih vozil, so živali lahko le v spremstvu osebe, ki jih varno vodi.

Bodite odgovorni  lastniki in ne tvegajte izgube hišnega ljubljenčka in zvestega prijatelja, še opozarja policija. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
Sushilover 23.01.2018 08:14:57
Se zelo strinjam -ravno v tednu pred novim letom doživeto na sprehodu; Količevo Vir pri Domžalah pri TUŠ Trgovini. Frajerski lastnik svojo biglico spuščeno sprehajal po travniku, ko se je približal cesti, je ni pripel, je bila vsaj 15 korakov pred njim na pločniku tesno ob cesti. Na drugi strani ceste je zagledala privezanega psa, katerega lastnik ga je prej preventivno odpeljal na drugo stran, ker jo je že videl na travniku odvezano in ni hotel srečanja z odvezanim beaglom. Psica se ni idzvala na klice gospodarja in je odvezana stekla čez cesto proti privezanemu psu ravno v trenutku, ko je mimo pripeljal avto, direkt pred njega. Groza, tisto bolestno cviljenje - se je v vrtincu odbila od avta cca 3 metre visoko, potem še nazaj pod avto in jo je avto naprej porinil in pomendral pod seboj. Psica je imela pa še toliko moči, da je vstala in prišla nazaj tistih 15 metrov do lastnika, na bok se uležt in umret na pločnik. Možganski trust od lastnika, ker mu je bilo težko psico privezat. In to lovsko pasmo psa, ki nikoli v urbanem naselju ne sme bit izpušena. Doma in v šoli pa otroc potem verjetno jokali ko dež, bohvekaj jim je naplozal neumini foter, zakaj "njihove ljube psičke ni več". Imajo pač izjemno inteligentnega fotra, ki sprehaja odvezanega psa. Taki nikoli ne bi smeli imeti psa ker so neodgovorni in tudi druge v prometu spravljajo v nevarnost.
Več komentarjev