Črna kronika

Za varnost na smučišču odgovorni predvsem sami

Nova Gorica, 15. 02. 2017 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na smučišču Cerkno se je poškodovala 20-letna deskarka. Policisti opozarjajo, naj bo skrb za varnost na smučišču na prvem mestu. Za varnost je najprej odgovoren vsak posameznik, ''zato moramo spoštovati pravila varnega smučanja, biti obzirni do drugih, previdni in odgovorni''.

Nadzornik smučišča Cerkno je obvestil policijo, da se je danes okoli 13. ure na progi za deskanje poškodovala smučarka. Ugotovili so, da se je poškodovala 20-letna državljanka Srbije, ki je padla na progi nad Počivalom. Šlo naj bi za poškodbo glave, so pojasnili na Policijski upravi Nova Gorica. Policisti so tujo krivdo izključili. Poškodovanko so, kot so še sporočili s PU Nova Gorica, s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti opozarjajo, naj bo skrb za varnost na smučišču na prvem mestu. Za varnost je najprej odgovoren vsak posameznik, ''zato moramo spoštovati pravila varnega smučanja, biti obzirni do drugih, previdni in odgovorni''. Smučarji morajo spoštovati tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
16. 02. 2017 10.52
+1
smučanje je ena najlepših aktivnosti, spoh! Štori mi boste seveda dali minuse...
Ramzess
15. 02. 2017 21.14
+1
Varnega deskanja, če gre za deskarko, ne smučanja, to je druga disciplina.
hiphopa
15. 02. 2017 20.12
+4
Še malo ,pa se bo po odredbi države treba v breg smučat, da si ne bi kdo kaj naredil... Ne vem zakaj takšen halo po medijih, če si kaj narediš na smučanju. Se vprašate, koliko se jih na dan ureže z nožem - gotovo nam jih bodo prepovedali, ko si bodo brihtne glave gor prišle.
Tomvojo
15. 02. 2017 17.08
+5
Na cesti tudi in ne zblojeni prometni strokovnjaki ki jih jar mrgoli po slolandiji.