Oglasno sporočilo

Za večno preobraženi v diamant

Pomislite, kako želite biti nekega dne pokopani. Tradicionalno v krsti? Žarni pogreb? Ali pa želite, da se iz vašega pepela izdela edinstven diamant?

Pogrebne storitve

Spomin za vec generacij

Pomislite, kako želite biti nekega dne pokopani. Tradicionalno v krsti? Žarni pogreb? Ali pa želite, da se iz vašega pepela izdela edinstven diamant? Da, sedaj je v Sloveniji s pomočjo slovenskega podjetja Pogrebne storitve Babajić d.o.o ., ekskluzivnega zastopnika za švicarsko podjetje Algordanza , mogoče tudi to!

Diamant je simbol večnosti, spominov in ljubezni ter zato predstavlja popolno obliko za večni obstoj. Švicarsko podjetje Algordanza iz pepela, ki ostane po upepelitvi pokojnika, izdela povsem naraven diamant. Ta nam omogoča, da ljubljeno osebo tudi po smrti ohranimo v svoji bližini in v obliki, ki je neminljiva.

Pogrebne storitve

Diamant vgrajen v prstan

Vsak Algordanza spominski diamant je povsem unikaten in v laboratoriju izdelan izključno iz kremacijskega pepela. Posamezen diamant nastaja približno od tri do šest mesecev, zanj pa je potrebnega najmanj 500 gramov pepela. Glede na to, da pri upepelitvi odraslega človeka nastane v povprečju 2,5 kilograma pepela, lahko Algordanza iz pepela vsakega človeka izdela najmanj štiri edinstvene diamante.

Vsak izdelan spominski diamant je tudi enkratne barve – bodisi bele bodisi modre ali pa nekje vmes. Barva je namreč odvisna od elementa bor, vezanega na ogljik, in s tem od pepela vsakega posameznika. Da bi še poudarili osebno in unikatno noto pri izdelavi spominskih diamantov, je vsak diamant posebej ročno brušen in poliran ter oblikovan s skladu z željami naročnika.

Pogrebne storitve

Šatulja z diamantom

Naročnik je tudi tisti, ki izbira velikost diamanta. Ta je odvisna od dolžine trajanja postopka in se giblje med 0,3 in 1,0 karata. Za najcenejšega oziroma najmanjšega boste po besedah predstavnice podjetja Algordanza pri nas in direktorice podjetja Pogrebne storitve Babajić d.o.o. Elvine Babajić, ki je odgovorna za uvedbo te novosti pri nas, odšteli 2500 evrov.

Čeprav se cena diamantnega pogreba, kot to obliko hranjenja posmrtnih ostankov imenujejo v Algordanzi, morda na prvi pogled zdi visoka, praksa kaže nasprotno. Pri podjetju Pogrebne storitve Babajić d.o.o . pravijo, da je zanimanje za spominske diamante precejšnje. Veliko strank si zaželi tudi kombinacije različnih načinov pokopa; preostanek pepela, ki se za izdelavo diamanta ne potrebuje več, se lahko tudi klasično pokoplje, torej v žari. Prav tako je mogoče diamant izdelati iz ekshumiranega pepela, iz pepela osebe, ki je že bila pokopana.

Poleg tega vsako ceno spominskega diamanta odtehta tudi dejstvo, da je diamant ne le enkraten, temveč tudi čudovit in neuničljiv spomin za bodoče generacije. Diamant je kadar koli mogoče vdelati v nakit – ogrlico, zapestnico ali uhane in tako vas vaši najdražji lahko tudi po smrti spremljajo na vsakem koraku.

Podjetje Pogrebne storitve Babajić d.o.o . v imenu Algordanze jamči za pristnost in kakovost diamanta, ki ga vedno spremlja tudi ustrezen certifikat. Postopek rasti diamanta pa je vedno in brez izjeme izveden kar se da obzirno, diskretno in dostojanstveno do umrlega ter njegovih svojcev.
Večni spomin na vaše najdražje je sedaj dostopen tudi vam.

Postopek transformacije iz pepela v diamant si lahko ogledate v videu: http://www.algordanza.si/

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: