FOTO in VIDEO: Zagorelo na deponiji odpadkov pri Komendi

Zagorelo je na deponiji odpadkov družbe Publicus pri Komendi. Gasilci so požar lokalizirali in pogasili, nevarnih odpadkov na deponiji ni. V požaru tudi ni nastala gmotna škoda.

Fotogalerija (9)

  • Požar na deponiji pri Komendi - 1
  • Požar na deponiji pri Komendi - 2
  • Požar na deponiji pri Komendi - 4
  • Požar na deponiji pri Komendi - 7
  • Požar na deponiji pri Komendi - 9
  • Požar na deponiji pri Komendi - 8
  • Požar na deponiji pri Komendi - 5
  • Požar na deponiji pri Komendi - 6
  • Požar na deponiji pri Komendi - 3

Danes nekaj po 13. uri je zagorelo na deponiji odpadkov družbe Publicus v Suhadolah pri Komendi. Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), na deponiji ni bilo nevarnih odpadkov. Gasilci so požar lokalizirali in tudi pogasili, so povedali na policiji.

Po podatkih za zaščito in reševanje je zagorelo na območju velikosti 2500 kvadratnih metrov.

Po prvih zbranih obvestilih je znano, da je zagorelo v sektorju zbirnega centra odpadkov, kjer so ti že sortirani.

Gasilci, med drugimi so bili na kraju intervencije člani PGD Komenda in PGD Topole, so s hitrim posredovanjem preprečili, da bi se ogenj razširil na širše območje zbirnega centra, v katerem je veliko gorljivih odpadkov. Po besedah Stanislava Poglajena, enega od gasilcev PGD Komenda ter hkrati tudi župan občine Komenda, naj bi imeli gasilci nekaj težav zaradi slabega hidrantnega sistema na območju zbirnega centra, a je kasneje zadeve pojasnil poveljnik PGD Moste Roman Koncilija. Kot pravi, ni bilo težav, saj da je imelo podjetje svoj požarni bazen z zadostno količino vode, prav tako pa so pred nekaj tedni na objektu izvedli obsežno požarno vajo. 

"Požar smo pogasili okrog 19. ure, čez noč pa bo tam ostala požarna straža. Omejili smo ga zelo hitro, a težava je nastala, ker smo morali vse te goreče smeti premetati, zato se je vse skupaj tako zavleklo. Jedro požara je bilo namreč na dnu odlagališča," je dodal Poglajen.

V požaru ni nastala gmotna škoda, prve ugotovitve pa tudi kažejo, da ni bil posledica kaznivega dejanja, so povedali na policiji, kjer še naprej zbirajo obvestila.

"Najverjetneje je šlo za samovžig," je zaključil Poglajen iz PGD Komenda. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 76
tepee 03.09.2017 22:50:35
g.gasilec(župan Komende),ne tolaži sam sebe,zaradi te ekološke bombe je bolje,da spokaš,ker nisi sposoben izgnati tega Publicusa iz tvoje občine.Vse kar si naredil si postavil tablo,da je jama v zapiranju,plastiko pa gledaš iz Križa kako se kup veča.
kala 09 03.09.2017 22:58:14
+++++++
Več komentarjev