Piščančja farma zagorela zaradi iskre, ki je preskočila iz stroja za mletje zrnja

Na piščančji farmi v Njivercah je izbruhnil požar. Ta naj bi izbruhnil pod kupom zmlete slame, vzrok za ogenj pa je iskra, ki je iz stroja preskočila med mletjem. Zgornja etaža in ostrešje sta zgorela v celoti, v farmi pa med požarom k sreči ni bilo niti živali niti ljudi. Po prvih predvidevanjih je škode za okoli 150.000 evrov.

požar piščančje farme - 2

Pri intervenciji so posredovali gasilci PGD Talum, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Šikole, Jablane, Starošince, Pleterje in MihovcePosredujejo gasilci PGD Talum, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Šikole, Jablane, Starošince, Pleterje in Mihovce-Dragonja. (Foto: Danijel Gmajner)

"Danes zjutraj smo bili ob 5.45 obveščeni, da je izbruhnil požar na piščančji farmi v Njivercah," je sporočil Miran Šadl s PU Maribor. Po prvih ugotovitvah je požar izbruhnil v višji od dveh etaž farme, velikosti 44 x 12 metrov. Zgornja etaža in ostrešje sta zgorela v celoti, požar so pogasili gasilci. V farmi med požarom k sreči niso bili poškodovani niti živali niti ljudje. Je pa nastala velika materialna škoda, ta bo po prvih predvidevanjih znašala okoli 150.000 evrov, saj je bila farma modernizirana.

Mariborski kriminalisti so v sodelovanju s ptujskimi policisti ugotovili, da je požar izbruhnil pod kupom zmlete slame, je sporočil Šadl. Slamo so s strojem za mletje zrnja mleli včeraj. Neposredni vzrok za ogenj pa je iskra, ki je iz stroja verjetno preskočila med mletjem, saj med slamo občasno zaide tudi kakšen kamen ali drug tujek, predvidevajo kriminalisti. 

Policisti bodo o svojih ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

požar piščančje farme - 1

Zgornja etaža in ostrešje sta zgorela v celoti. (Foto: Danijel Gmajner)

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
 
NiMiLahko 14.01.2017 21:08:31
Kolkokrat sem tu nalagal piščance , mofety je bil zakon . Vse se bo poriktalo , glavno da ni nikomur nič .
Več komentarjev