Žalec: v trčenju vlaka in avtomobila umrlo 16-letno dekle, sicer sopotnica na sprednjem sedežu

O hudi nesreči s smrtnim izidom poročajo z območja Žalca. 19-letni voznik ni upošteval približajočega se vlaka, sledilo je silovito trčenje na železniškem prehodu. Na kraju je umrla 16-letnica, ki je sedela na sovoznikovem sedežu, voznik in 20-letni sopotnik sta hudo poškodovana.

Andrejev križ

Andrejev križ (Foto: Thinkstock)

V torek okoli 20. ure se je v Dobriši vasi v občini Žalec zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena vlak in osebno vozilo. Trčila sta na železniškem prehodu, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Ena oseba je umrla na kraju nesreče, dve sta hudo poškodovani. 

Tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin je danes sporočila, da je v nesreči umrlo 16-letno dekle, ki je sedelo na sovoznikovem sedežu. 19-letni voznik in še 20-letni sopotnik, ki je sedel zadaj, sta "izredno hudo poškodovana", pravi. Vsi trije so sicer doma z območja Policijske postaje Žalec.

Kaj se je zgodilo?

Policija ugotavlja, da je potniški vlak, ki je vozil iz Celja proti Žalcu, na prehodu čez železniško progo, označenim le z Andrejevim križem, trčil v osebno vozilo, s katerim je iz smeri Novega Celja pripeljal 19-letni voznik. Ta ni upošteval približajočega se vlaka oziroma je izsilil prednost. 

Na kraju so posredovali gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, izvlekli mrtvo osebo iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenih, odklopili akumulator, odstranili osebno vozilo s tira in nudili razsvetljavo kraja nesreče. Reševalci NMP Žalec in Celje so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

To je letošnja šesta smrtna žrtev prometnih nesreč na Celjskem.

Železniški prehod v Dobriši vasi v občini Žalec

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: