Črna kronika

Zapeljal na ograjo, vozilo je dvignilo, nato se je prevrnilo. Policisti: zaspanost je za volanom tako nevarna kot alkohol

Kranj, 21. 06. 2018 09.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gorenjski prometni policisti so na cesti proti Podljubelju obravnavali prometno nesrečo, za katero je bila najbrž kriva voznikova utrujenost. Policisti opozarjajo, da je vožnja, ko je voznik zelo utrujen, podobno nevarna vožnji pod vplivom alkohola.

Nesreča bi se lahko končala tudi tragično.
Nesreča bi se lahko končala tudi tragično. FOTO: Policija

Kot so sporočili s PU Kranj, je bila cesta zaradi nesreče krajši čas zaprta, promet pa oviran. "Obstajajo indici, da je voznik, zelo verjetno zaradi utrujenosti, med vožnjo s sredine vozišča zapeljal na odbojno ograjo, kjer je vozilo dvignilo v zrak nato se je prevrnilo," je nesrečo opisal tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Kot še dodajajo policisti, je po raziskavah Evropske unije utrujenost kriva za okoli 20 odstotkov prometnih nesreč in je enako nevarna kot vožnja pod vplivom alkohola. Zato bi morali vsi, ki sedejo za volan, upoštevati svoje počutje in ne zanemariti pomena
počitka. 

"Ko začutiš, da pri vožnji nisi več zbran, je čas, da se ustaviš, si odpočiješ in tako morda obvaruješ svoje življenje in življenje koga drugega," dodaja Kos.