Črna kronika

FOTO: Zapeljal z mostu v deročo in kalno Muro in umrl

Murska Sobota, 08. 03. 2013 06.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voznik, ki je vozil iz Dokležovja v smeri Veržeja, je zaradi neprilagojene hitrosti na mostu čez reko Muro prebil zaščitno ograjo in z vozilom zapeljal v naraslo in kalno reko, kjer so ga našli potapljači.

Murskosoboške policiste so sinoči ob 19.11 obvestili, da je neznani voznik z avtomobilom na mostu čez reko Muro med Dokležovjem in Veržejem prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko. Tja so se napotili policisti, gasilci, reševalci in potapljači, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so ugotovili, da se je voznik z avtomobilom peljal iz smeri Dokležovja v smeri Veržeja. Zaradi neprilagojene hitrosti je na mostu prebil zaščitno ograjo in zapeljal v reko Muro. Potapljači so v narasli, deroči in kalni vodi avtomobil našli nekaj pred pol deseto uro zvečer. Avtomobil je vodni tok odnesel približno 300 metrov od mostu, so sporočili s PU Murska Sobota.

V avtomobilu, ki so ga gasilci potegnili iz vode, so našli mrtvega 41-letnega voznika. Odrejena je bila obdukcija, ki bo pokazala točen vzrok smrti, so še dodali na PU Murska Sobota in pojasnili, da je bila cesta zaradi reševanja popolnoma zaprta do 23.50.

V nesreči umrl 49-letni moški

Voznik tovornega vozila, 51-letni državljan Bolgarije, se je z vozilom skušal umikati v levo, vendar je kljub temu s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, ki je umrl na kraju nesreče.
Voznik tovornega vozila, 51-letni državljan Bolgarije, se je z vozilom skušal umikati v levo, vendar je kljub temu s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, ki je umrl na kraju nesreče. FOTO: PU Novo mesto

Kot smo že poročali, se je včeraj nekaj pred 11. uro zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Trebnjem. Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik tovornega vozila renault kangoo vozil po avtocesti iz Ljubljane proti Obrežju. Ko je pripeljal iz predora Leščevje, je zapeljal na odstavni pas in izstopil iz vozila na desni prometni pas v trenutku, ko je po njem pripeljal voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Voznik tovornega vozila, 51-letni državljan Bolgarije, se je z vozilom skušal umikati v levo, vendar je kljub temu s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca, ki je umrl na kraju nesreče. Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Preiskovalni sodnik je za pokojnega moškega odredil sodno obdukcijo, so še dodali na PU Novo mesto. Po neuradnih podatkih je bila žrtve uslužbenec Pošte Slovenije.

Nesreča pri Trebnjem
Nesreča pri Trebnjem FOTO: PU Novo mesto

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3