Črna kronika

Zaradi groženj z nožem na ljubljanski osnovni šoli posredovala policija

Ljubljana, 24. 04. 2018 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H./A.I.
Komentarji
0

V eni izmed ljubljanskih osnovnih šol je zaradi nasilja med učencema višjih razredov posredovala policija. Na šoli in policiji so nam dogodek potrdili, vendar pa so zaradi zaščite integritete učencev in varovanja podatkov z informacijami skopi. Izvedeli pa smo, da naj bi eden od učencev grozil z nožem.

V ponedeljek je na Osnovni šoli Koseze posredovala policija zaradi dogodka, v katerega naj bi bila vpletena učenca 8. in 9. razreda. "V zvezi z vašimi vprašanji lahko v okviru spoštovanja določil varstva osebnih podatkov kot tudi varovanja integritete otrok in njihovega celostnega razvoja potrdimo zgolj to, da je bila PU Ljubljana včeraj dopoldan obveščena o dogodku na eni od osnovih šol v Ljubljani, v katerem sta bila udeležna dva učenca," so pojasnili ljubljanski policisti.  

Po informacijah, ki jih je šola posredovala staršem, so bile grožnje povezane s prepovedanimi opojnimi substancami, eden od učencev pa je grozil z nožem. V preiskavo so se vključili tudi starši obeh učencev.

Šola je o dogodku poleg policije obvestila tudi Center za socialno delo ter pristojne službe na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in Mestni občini Ljubljana. Poleg vsakdanjih dežurstev naj bi zagotovili dodatni nadzor za dva obravnavana učenca, v razredih pa se bodo pogovorili o omenjenem dogodku in vseh vprašanjih, ki jih je ta sprožil med otroki. 

"Postopki in preiskave v zvezi z dogodkom so še v teku," so na naša vprašanja odgovorili na omenjeni šoli. 

Na policiji so še pojasnili, da vsako leto obravnavajo nekaj deset dogodkov medvrstniškega nasilja. Policija glede na vrsto dogodka in starost udeležencev ukrepa različno. Aktivno pa se vključujejo tudi v samo preprečevanje in zatiranje vseh oblik nasilja med vrstniki, med drugim s predavanji, osveščanjem, akcijami ...
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3