Črna kronika

FOTO in VIDEO: Nesreča usodna za štiri romunske državljane, med njimi tudi 5-letnega dečka

Postojna, 13. 07. 2015 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
B.G./N.Š.K.
Komentarji
4

V hudi nesreči na primorski avtocesti med Lomom in Uncem so bila udeležena tri vozila, med njimi tudi cisterna za prevoz nevarnih snovi. Policija je potrdila štiri smrtne žrtve, vsi so državljani Romunije, med njimi pa je tudi 5-letni deček. Voznik cisterne je s kraja nesreče odšel, policija pa ga še vedno išče.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Zaradi nesreče promet za več ur obstal
    01:40
    Iz 24UR: Zaradi nesreče promet za več ur obstal
  • Iz 24UR: Primorka terjala štiri življenja
    02:51
    Iz 24UR: Primorka terjala štiri življenja
  • Odstranjevanje posledic hude nesreče na primorki
    00:15
    Odstranjevanje posledic hude nesreče na primorki
  • Iz SVETA: Ena najhujših prometnih nesreč pri nas
    03:27
    Iz SVETA: Ena najhujših prometnih nesreč pri nas
Za razjasnitev okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkolivedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200. Policija

Na primorski avtocesti se je na odseku med Logatcem in Uncem v smeri proti Kopru danes pripetila huda prometna nesreča. V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila, od tega dve osebni in eno tovorno. To vozilo je bilo cisterna za prevoz nevarnih snovi. Kot je potrdila tiskovna predstavnica policije Maja Ciperle Adlešič so v nesreči, ki se je zgodila okoli 11.30 ure, štiri osebe umrle. Gre za tuje državljane, državljane Romunije. 43-letni voznik osebnega vozila znamke Dacia duster je umrl na kraju nesreče, nesreča pa je bila usodna še za 34-letnico in 60-letnico ter 5-letnega dečka. Vsi so bili državljani Romunije in potniki v vozilu dacia
duster.

V nesreči je bilo udeleženo še osebno vozilo znamke VW Golf, ki ga je vozil 52-letni voznik (državljan Romunije), ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe, prav tako je lažje poškodbe utrpela 51-letna potnica (tudi državljanka Romunije)  v omenjenem vozilu.

Policisti z zbiranjem obvestil glede vzroka nesreče še nadaljujejo. Natančen vzrok nesreče namreč še ni znan, saj morajo policisti preučiti še dodatne izjave prič. Prav tako še vedno iščejo voznika tovornega vozila, ki je po nesreči peš odšel neznano kam. Šlo naj bi za izkušenega voznika, slovenskega državljana, ki ima več kot 25 let šoferskih izkušenj.

Cesta je bila zaprta več kot štiri ure, nastalo pa je več kot 20 kilometrov zastojev.

Policija išče voznika cisterne, ki je zapustil mesto nesreče

Policija naproša morebitne očividce, da informacije o nesreči sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Prav tako policija išče voznika tovornega vozila, ki je s kraja nesreče odšel peš. Slednji je oblečen v modre hlače in rdečo majico. Policija

Ob tem še sporočajo, da iščejo voznika omenjene cisterne, ki je izginil s kraja nesreče. "Policija išče voznika tovornega vozila, ki je s kraja nesreče odšel peš. Slednji je oblečen v modre hlače in rdečo majico," so sporočili.

Petrol: cisterne vozijo pogodbeniki

Pri družbi Petrol so nam pojasnili, da o dogodku nimajo veliko informacij. Pravijo, da cisterne vozijo pogodbeni izvajalci, ki tudi nosijo odgovornost v takšnih primerih. Podatkov o vozniku nimajo, so pa potrdili, da je bila cisterna v času nesreče prazna, a ni bila očiščena.

Huda nesreča je bila usodna za štiri tuje državljane, neuradno državljane Romunije.
Huda nesreča je bila usodna za štiri tuje državljane, neuradno državljane Romunije. FOTO: Dolenjskanews

Ne zapuščajte vozil, umaknite se reševalcem!

S posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da so nekateri udeleženci, ki so obstali v koloni, zapuščali svoja vozila. Opozarjamo, da gre za izjemno nevarno in nedovoljeno početje.  Ob zastojih ne zapuščajte vozil in ne hodite po avtocesti ali hitri cesti. S takšnim ravnanjem namreč ogrožate predvsem svojo varnost.

Izjemnega pomena pa je tudi pravilno razvrščanje! Posnetki nadzornih kamer Darsa dokazujejo, da se še vedno najdejo nekateri, ki ne ravnajo pravilno. Poglejte si sami!

Odstranjevanje v nesreči poškodovanih vozil.
Odstranjevanje v nesreči poškodovanih vozil. FOTO: Svet

Letos na cestah mrtvih že 62 oseb

Če upoštevamo današnjo nesrečo, so ceste letos terjale že 62 smrtnih žrtev, lani je bilo v enakem obdobju na naših cestah mrtvih 50 oseb. Več o tem ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni