Črna kronika

Zaradi ponarejanja denarja ovadili 25-letnika iz okolice Šmarja pri Jelšah

Celje, 18. 01. 2018 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celjski policisti bodo zaradi suma ponarejanja denarja kazensko ovadili 25-letnika iz okolice Šmarja pri Jelšah. V lokalih in trgovinah v okolici Celja naj bi unovčil več ponarejenih bankovcev za 200 evrov.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju s šentjurskimi in šmarskimi policisti konec lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali več kaznivih dejanj ponarejanja denarja. 

Neznani storilec je v gostinskih lokalih in trgovinah na območju Šentjurja, Šmarja pri Jelšah in Celja unovčil več ponarejenih bankovcev za 200 evrov.

Konec preteklega tedna so prostost odvzeli dvema osumljencema, 34-letniku iz okolice Šentjurja in 25-letniku iz okolice Šmarja pri Jelšah. Pri obeh so policisti opravili tudi hišno preiskavo. 

Osumljenca sta na prostosti, po vseh zbranih dokazih pa bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja kazensko ovadili 25-letnega moškega. Proti 34-letniku pa ni dovolj dokazov, so sporočili s Policijske uprave Celje.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
18. 01. 2018 22.10
+4
Direktor privatne korporacije pravi, da lahko natisnejo denarja kolikor želijo in baje za njih to ni kaznivo dejanje. Former Fed Chairman Alan Greenspan: 'We can always print money. ECB je prav tako privatna korporacija. Skrbi za inflacijo okoli 2% - zato da vam po 35 letih ostane zgolj polovica in skrbi za profit svojih delničarjev. Glej google, ECB, shareholders. Vse države zadolžene peščici privatnikov, zato je razumljivo, da neenakost narašča, da dolg narašča in da se zgodovina ponavlja vse dokler se ne naučimo iz nje. Liberté, égalité, fraternité se je rodil iz lakote in obupa srednjega sloja prebivalstva, ki niso imeli za kruh zaradi posledic male ledene dobe. Dokler ima pa John Doe klobaso in pivo pa ni skrbi. Važno, da je kruh in fuzbal = panem et circenses.
ni_mi_vse_eno
18. 01. 2018 22.03
+2
Ko tiska državljan je to ponarejevanje, ko pa tiska žid je to dobro, saj prinese blagostanje in gospodarsko rast in zadolži vse države sveta. Uči se: The Ascent of Money: A Financial History of The World by Niall Ferguson
flojdi
18. 01. 2018 18.42
+3
.ta ma dobre reference za zaposlitev pri kakem tisk arju zdaj
srecnii
18. 01. 2018 16.47
+2
eni so opral milijone pa so še vedno na svobodi