Zaradi posilstva turistke aretirali tri mladeniče

V Indiji so po skupinskem posilstvu 30-letne ameriške turistke aretirali tri osumljence. Policisti menijo, da so ravno ti trije mladi moški ženski ustavili in ji ponudili prevoz, nato pa jo odpeljali na odročen kraj in jo posilili.

V ponedeljek zvečer je v indijskem kraju Manali več moških posililo 30-letno ameriško turistko. Američanka je v ponedeljek poskušala zaustaviti kakšen avtomobil, saj ji ni uspelo najti taksija. Ustavil ji je manjši tovornjak, v katerem je bilo več moških. Ti so ji ponudili prevoz in ženska ga je sprejela. Nato so jo moški odpeljali na odročen kraj in jo posilili.

Danes so policisti v povezavi s skupinskim posilstvom aretirali tri moške, Američanka pa jih je nato prepoznala kot svoje napadalce. Podrobnosti o osumljencih policija ni dala v javnost, znano je le, da gre za polnoletne, a mlade moške.

Gre še za en primer spolnih zločinov nad ženskami, ki so v zadnjem času pritegnili veliko pozornost tako domače kot svetovne javnosti. Država se s problemom pogostih posilstev sicer sooča že dlje časa, a prava prelomnica se je zgodila, ko je svet obkrožila novica o skupinskem posilstvu 23-letnice na avtobusu. Takrat je prišlo na ulice na tisoče ljudi, ki so opozarjali, da se posilstva preprosto ne bi smela dogajati, sploh pa ne tako pogosto kot v Indiji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: