V požaru v Idriji umrl 60-letnik, ki naj bi ogenj zanetil sam, najverjetneje s cigaretnim ogorkom ali svečo

Policisti so nekaj pred 6. uro zjutraj odhiteli v Idrijo, kjer so ognjeni zublji zajeli stanovanjsko hišo. V hiši je po prvih podatkih umrl 60-letni moški, ki naj bi požar povzročil sam. Policisti domevajo, da bodisi s cigaretnim ogrokom bodisi s prevrnjeno svečo. Ogenj so pogasili idrijski gasilci.

Požar Idrija

Vzrok požara, v katerem je umrl 60-letni moški, policisti še preiskujejo. (Foto: PGD Idrija )

Danes nekaj minut pred 6. uro zjutraj so bili policisti obveščeni o požaru, ki je zajel stanovanjsko hišo v Idriji. Na kraju so ugotovili, da je zaradi požara v hiši umrl 60-letni moški, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Požar v Idriji

Požar so pogasili idrijski gasilci. (Foto: PGD Idrija )

Kot nam je pojasnil poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Idrija Dali Moravec, je zagorelo v enem od stanovanj večstanovanjske hiše. Moški, ki naj bi po naših informacijah živel sam, naj bi neuradno umrl zaradi zadušitve. 

"Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je požar z veliko verjetnostjo povzročil pokojni domačin (s cigaretnim ogorkom ali prevrnjeno svečo)," je sporočil Dušan Povše s Policijske uprave Nova Gorica.

V požaru je bila v celoti uničena dnevna soba, kuhinja in hodnik mansardnega stanovanja. Požar se ni razširil na streho in ostale prostore v stanovanjski hiši. Dokončno so požar pogasili gasilci PGD Idrija in Spodnja Idrija.

"Požar je okoli pol šeste ure zjutraj opazil sosed in še z dvema sosedoma obvestil ostale stanovalce v hiši, nato pa so vsi skupaj pristopili k reševanju pokojnika," so še sporočili novogoriški policisti. Reševanje je bilo neuspešno zaradi močno razvitega požara in velike količine dima. Točen vzrok smrti pokojnika bo pokazala sanitarna obdukcija.

"Na pristojno okrožno državno tožilstvo bo v zadevi podano poročilo," je še dodal Povše.

Pošlji fotografijo ali video

Polja označena z zvezdico so obvezna.

Opis fotografije ali videa:

Pripneš lahko do 10 datotek

S klikom na gumb "Pošlji" se strinjaš s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: