FOTO: Na štajerski avtocesti nesreča kombiniranega vozila in nalet še dveh tovornih vozil

Na štajerski avtocesti, med izvozom Slovenska Bistrica - jug in cestninsko postajo Tepanje, v smeri Ljubljane se je zgodila nesreča kombiniranega vozila in nalet še dveh tovornih vozil. Reševalci so dve osebi odpeljali v UKC Maribor. Že dopoldne smo poročali o dveh nesrečah na štajerski avtocesti in eni na pomurski.

Fotogalerija (8)

 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 1
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 2
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 3
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 4
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 5
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 6
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 7
 • Prometna nesreča na avtocesti Maribor - Celje - 8

Ob 17.16 in 17.22 so bili mariborski policisti obveščeni o dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili na avtocesti A1 med izvozom Slovenska Bistrica - jug in cestninsko postajo Tepanje, v smeri Ljubljane.

V prvi naj bi bili udeleženi dve osebni vozili, poškodovanih oseb po do sedaj znanih podatkih ni, so sporočili s PU Maribor. V drugi nesreči so bila udeležena tri vozila. Na kraj nesreče so napotili tudi reševalce in gasilce.

Posredovali so gasilci PGD Slovenska Bistrica in gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so sporočili, da se je zgodila nesreča kombiniranega vozila in nalet še dveh tovornih vozil. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalni službi pri oskrbi poškodovanih, na vozilih odklopili akumulatorje in posipali iztekle motorne tekočine.

Reševalci NMP Slovenska Bistrica so dve osebi odpeljali v UKC Maribor. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Dve nesreči na štajerski avtocesti že dopoldne, posredoval tudi helikopter

Že dopoldne sta se na štajerski avtocesti pri Slovenski Bistrici zgodili dve prometni nesreči, v eni od njih je posredoval celo policijski helikopter.

Stanje na cestah lahko preverite tukaj.

Prva nesreča se je zgodila med Slovensko Bistrico sever in jug v smeri proti Ljubljani. Prevrnilo se je tovorno vozilo.

Druga nesreča, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in tovornjak, pa se je zgodila pri počivališču Polskava. Gasilci so morali eno osebo izrezati iz vozila. Ponjo je prišel reševalni helikopter, zato je bila cesta nekaj časa popolnoma zaprta v obe smeri.

Kot so sporočili s PU Maribor, sta se obe prometni nesreči končali z lažjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi nesreč so nastali dolgi zastoji, bralec nam je sporočil, da je v zastoju čakal dolgi dve uri.

V spodnji fotogaleriji si poglejte fotografije s kraja dogodka:

Fotogalerija (5)

 • Nesreča pri Slovenski Bistrici - 1
 • Nesreča pri Slovenski Bistrici - 2
 • Nesreča pri Slovenski Bistrici - 3
 • Nesreča pri Slovenski Bistrici - 4
 • Nesreča pri Slovenski Bistrici - 5

Počilo tudi na pomurski avtocesti

Prometna nesreča med tovornim vozilom in kombijem se je okoli 10.20 zgodila tudi na pomurski avtocesti pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Maribora.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da se je ta zgodila približno 500 metrov pred cestninsko postajo Dragotinci iz smeri Maribora proti Murski Soboti. 28-letni voznik kombija, državljan Madžarske je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil 28-letni državljan Poljske in je stalo zadnje v koloni tovornih vozil pred cestninsko postajo. Voznik kombija je bil v vozilu sam in je bil hudo telesno poškodovan.

Nastalo je za 15.000 evrov materialne škode.

Prometna nesreča se je zgodila na nasprotnem izvozu, le par metrov stran od mesta ponedeljkove nesreče, v kateri sta umrli dve osebi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 146
 
vincivo 19.10.2017 14:30:42
O kulturi nas voznikov ni vredno izgubljati besed, rad pa bi poudaril samo nekaj, kar se tiče umikanja na avtocesti. Mislim, da velika večina voznikov ne ve, da se je spremenil zakon in da se morajo po novem vsa vozila umakniti na odstavni pas in tako sprostiti vozni pas za intervencijska vozila. Ce sta agencija za varnost prometa in Dars neprestano vrtela film na televiziji, kako se je potrebno umakniti intervencijskim vozilom na skrajni rob do odstavnega pasu, bi morali takoj po spremembi zakona na to opozarjati preko medijev. saj konec koncev so za to plačani in ne za neko jamranje, kako se je varnost na cesti pri nas poslabsala. Pri nas imajo odgovorni imena in priimke, problem je le v tem, da pri nas nihče za nič ne odgovarja. Zato pa živimo v anarhiji.
Več komentarjev