Črna kronika

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom dve osebi odpeljali v bolnišnico

Litija, 13. 01. 2017 06.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zgornji etaži dvostanovanjske hiše v Kresnicah v občini Litija sta se z ogljikovim monoksidom zastrupili dve osebi. Nevaren plin se je sproščal zaradi nepravilnega izgorevanja v štedilniku na trda goriva in zamašenega dimnika. Pomoč so poklicali sosedje.

Ob 2.32 sta se v zgornji etaži dvostanovanjske hiše v Kresnicah v občini Litija z ogljikovim monoksidom zastrupili dve osebi, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Nevaren plin se je sproščal zaradi nepravilnega izgorevanja v štedilniku na trda goriva in zamašenega dimnika. Ena oseba je želela iti na stranišče, vendar je zaradi preveč nadihanega plina padla, kar pa je zbudilo sosede, ki so poklicali na pomoč.

Aktivirani so bili gasilci PGD Kresnice, ki so ugasnili štedilnik in prezračili prostore, oba zastrupljena pa so reševalci NMP Litija odpeljali v UKC Ljubljana.

Več dimniških požarov

Kot še poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so ob 2.41 v naselju Bork v občini Zreče zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Zreče, ki so goreče saje pogasili, prezračili prostore ter jih pregledali s termo kamero. Zaradi gorečih saj in močnega vetra so zraven objekta zagorela zložena drva. Požar so pogasili.

V četrtek ob 23.53 so v stanovanjskem bloku na Cankarjevi ulici v Kočevju gasilci PGD Kočevje ugotovili, da obstaja možnost zamašitve dimniške tuljave. Kurjenje so odsvetovali do prihoda dimnikarske službe.

Ob 21.44 so v naselju Topolc v občini Ilirska Bistrica zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so dimniški požar pogasili, dimnik deloma očistili, preventivno izvršili pregled dimnika in njegove okolice s termo kamero pregledali, prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe in strokovnega pregleda dimnika.

Ob 20.16 so zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta na Koroški cesti v Dravogradu. Gasilci PGD Dravograd so goreče saje pogasili, ugasnili centralno peč in prezračili prostore objekta. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 19.38 so v dimniku stanovanjske hiše v Lancovi vasi v občini Videm zagorele saje. Gasilci PGD Tržec so varovali objekt do izgoretja saj in ga pregledali s termo kamero.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3