Črna kronika

V primeru koroške deklice zaslišali več prič

Slovenj Gradec, 11. 06. 2012 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V okviru predkazenskega postopka so zaslišali priče tožilstva v primeru koroške deklice, ki so jo po letu dni našli 28. marca letos. Storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe pa so osumljeni tudi trije sodelavci Svetovalnice Akcija!

Matic Munc, Jerneja Munc in Natalija Markač iz Svetovalnice Akcija!
Matic Munc, Jerneja Munc in Natalija Markač iz Svetovalnice Akcija! FOTO: Blaž Garbajs

Na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu so v okviru predkazenskega postopka, ki izključuje javnost, potekala zaslišanja prič tožilstva v odmevnem primeru koroške deklice. Na zaslišanja so med drugim prišli nekateri dekličini sorodniki, prav tako pa so se obravnave udeležili trije sodelavci Svetovalnice Akcija!, Matic in Jerneja Munc ter Natalija Markač. Slednji trije so osumljeni odvzema mladoletne osebe, saj naj bi ob domnevnem sodelovanju več drugih oseb deklico leto dni skrivali, potem ko se je za pomoč nanje obrnil dekličin oče.

Dekličin oče je bil 15. marca letos obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema hčerke, nato pa je, kot je dejal, začel aktivno sodelovati s policijo, saj naj bi deklico skrivali brez njegovega dovoljenja. Policija je nato deklico našla 28. marca v Ljubljani, ob njej pa je bila dekličina babica po očetovi strani.

Na sodbo se je dekličin oče pritožil na višje sodišče, saj so se po najdbi hčerke spremenile okoliščine, vendar višje sodišče o tem še ni odločilo, je povedal očetov zagovornik Boštjan Verstovšek.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VolkBrenin
12. 06. 2012 10.10
+2
Policija je nato deklico našla 28. marca v Ljubljani, ob njej pa je bila dekličina babica po očetovi strani. Stavek, ki lepo "pove" ....KAJ in na kakšen način mediji--ne samo tukaj---VES čas počnejo...Zavajajo. Isto je z vso politiko. Sam sistem poročanja se ni spremenil že desetletja , nasprotno, celo okrepil se je. Ruska poročila nekaj let nazaj : " naš tekmovalec je končal na odličnem 4.mestu." Ne povedo pa, da je bilo tekmovalcev 4 ali 5 .
Alexxsaso@yahoo.ca
12. 06. 2012 09.29
+5
In vendarle nikogar ne briga za otroka... Dali so jo nazaj tja od koder je morala pobegniti...Pa danes? Ne upam si niti pomisliti kaj mora spet dozivljati medtem, ko se kregajo po sodiscih in zapravljajo nas denar.
crtomir2
11. 06. 2012 17.18
+9
Tale očka je pa natresel že toliko laži, da mu sploh nič več ne verjamem. Predvsem pa dela škodo svojemu otroku. Dokaz, da je nima rad, vendar želi samo uveljaviti svoj prav, pa tudi če za ceno hčerke. Ko so ga samo malo strpali v zapor se je pa hči takoj našla. Larifari!
sava27
11. 06. 2012 16.58
+10
matic munc je clovek na mestu in bolj razsoden kot katera koli soc.delavka,sodnica,policaj itd.ga v vsem podpiram,oceta pa naj bo sram za vse nadaljne lazi.
Marjeta Vakar
11. 06. 2012 16.10
+8
Eh, spet nekaj, kar ni res. Deklice in babice niso našli, ampak sta prišli sami! Verjetno Višje sodišče še ne bo obravnavalo Boštjanove pritožbe, saj morda to, da je v negotovosti in pod pritiskom, komu tudi koristi.
Darko32
11. 06. 2012 15.19
+19
Tukaj gre za opravičevanje službe sodnikov, socialnih delavcev in policajev. Briga jih za varnost otroka. Munc tvoje početje je v dobrobit otrok in samo tako naprej. Pravni red se nesme vzpostaviti tako, da bi se zagotovila varnost najšibkejšim, ker bi potem ostalo višek ljudi na socialni, sodiščih in policiji.
Jaka..
11. 06. 2012 12.09
-1
pa kaj se še niso umirili,kr naprej pogrevaj že skisano juho,....ccccc
Spetsnaz
11. 06. 2012 09.20
+34
Podpiram Munca ! Koroska mafija nesme zmagat !!