Črna kronika

FOTO in VIDEO: Zbil tri goste lokala, eden je umrl

Senovo, 30. 08. 2013 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./U.Z.
Komentarji
28

Na Senovem je avtomobil, ki ga je vozil 18-letnik, po trčenju odbilo na teraso gostinskega lokala ob cesti. Zbil je tri goste lokala, ki so sedeli na terasi. 59-letni moški je umrl, dve ženski sta zelo hudo poškodovani.

Novomeški policisti so bili nekaj po 11. uri obveščeni o prometni nesreči na Senovem.

Po prvih ugotovitvah je 18-letni voznik avtomobila prehiteval pred seboj vozeče vozilo v času, ko je 30-letni voznik v njem začel zavijati levo. Trčila sta, pri čemer je vozilo 18-letnika odbilo v levo, nato pa je po nekaj metrih zapeljal na teraso gostinskega lokala ob cesti. Zbil je tri goste, ki so sedeli na terasi lokala. Hudo poškodovane so po oskrbi na kraju nesreče odpeljali v bolnišnico.

Pozneje je predstavnik PU Novo mesto Robert Perc sporočil, da je umrl 59-letni moški, 53-letnica in 77-letnica pa sta bili s hudimi poškodbami odpeljani v celjsko in novomeško bolnišnico. Njuno stanje je resno.

Odrejen preizkus alkoholiziranosti voznikov sicer ni pokazal prisotnosti alkohola.

Nesreča na Senovem - 4
Nesreča na Senovem - 4 FOTO: POP TV

V intervenciji sodelovalo pet gasilcev s tremi vozili

Takoj po klicu na 113 je sicer na kraj dogodka odhitelo več policijskih patrulj, regijski center za obveščanje pa je aktiviral več enot nujne medicinske pomoči iz Posavja in Poklicno gasilsko enoto iz Krškega.

Vodja izmene krških poklicnih gasilcev Toni Drenik je povedal, da so bili obveščeni ob 11.14, pet gasilcev s tremi vozili je bilo na kraju nesreče ob 11.21, v gasilski dom so se vrnili okoli 15.20. Po njegovih besedah je bila intervencija zelo zahtevna zaradi hujših poškodb.

Najprej so ponesrečencem pred prihodom reševalnih ekip nudili prvo nujno medicinsko pomoč, po prihodu reševalcev so jim pomagali pri nudenju pomoči in prenosu ponesrečencev v reševalna vozila. Po policijskem ogledu so pomagali očistiti prizorišče nesreče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3