Slovenija

Deložirana Olahova protestira pred koprskim sodiščem: Če bo treba, bom šla peš do Haaga

Koper, 17. 01. 2018 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zlatka Olah je začela svoj protest pred poslopjem koprskega sodišča, kamor so premestili sodnico Tino Benčič, ki je odgovorna za deložacijo Olahove iz stanovanja v Luciji. Zahteva, da ji vrnejo njen dom. Napovedala je, da bo protestirala vsako sredo in vztrajala tako dolgo, kot bo potrebno.

Ob premestitvi sodnice Tine Benčič na koprsko sodišče je Zlatka Olah, ki Benčičevo krivi za deložacijo iz stanovanja v Luciji pred poldrugim letom, začela protest pred poslopjem sodišča. Olahova zahteva pravico oziroma da ji vrnejo njen dom. Ob tem je napovedala, da bo protestirala vsako sredo in vztrajala tako dolgo, kot bo treba.

Če je treba, bom šla peš do Haaga. Zlatka Olah

Sodnica Benčičeva se je znašla pod lupo javnosti po razkritju, da je na zemljišču sklada kmetijskih zemljišč brez soglasij zgradila hišo. Disciplinsko sodišče vrhovnega sodišča pa jo je zaradi kršitve zakona o sodniški službi izreklo sankcijo premestitve na drugo okrajno sodišče na območju Okrožnega sodišča v Kopru za eno leto.

Ravnanje Benčičeve je bilo toliko bolj sporno, ker kot sodnica odloča o zadevah, povezanih z izvršbami in zemljiško knjigo. Sporen naj bi bil prav primer Olahove, ki je maja 2016, ko bi jo morali deložirati iz stanovanja v Luciji, zagrozila, da bo sprožila eksplozijo plinskih jeklenk. Po njenih trditvah naj bi jo namreč deložirali zaradi dolga v višini 4000 evrov. Benčičeva, ki bi lahko prodala garažni boks, ki je bil ocenjen na dobrih 16.000 evrov, pa je namesto tega prodala stanovanje in garažo, je tedaj pojasnila Olahova.

Zlatka Olah je napovedala, da bo vsako sredo protestirala pred koprskim sodiščem.
Zlatka Olah je napovedala, da bo vsako sredo protestirala pred koprskim sodiščem. FOTO: POP TV

Državno tožilstvo menda preiskuje povezavo sodnice Benčičeve in piranskih uradnikov

Olahova je ob začetku protesta pred poslopjem sodišča poudarila, da želi, da ji vrnejo njen dom. Obenem želi tudi pravico za sodnico, saj meni, da bo s premestitvijo na drugo sodišče dosegla "še večjo zmago", dejansko pa bi ji morali rušiti črno gradnjo in odvzeti licenco, meni protestnica.

Kot je dejala, je po enem letu protestov pred piranskim sodiščem dosegla vsaj to, da je dobila vrnjeno garažo in osebne predmete, ki pa jih uničujejo podgane in miši. Olahova je obenem potožila, da je bolna in ne zmore več, po drugi strani pa namerava nadaljevati proteste, dokler ne doseže pravice. "Če je treba, bom šla peš do Haaga," je dodala.

Olahova poleg tega sodnici Benčičevi očita naklep, saj naj bi bil kupec njenega stanovanja zgolj slamnati lastnik, dejansko pa naj bi se stanovanja "polastil" brat Benčičeve. Kot je dodala deložiranka, naj bi bili sicer na piranskem sodišču "vsi koruptivni", vključno s predsednico sodišča Natašo Tomazini Tonejc, ki da je podpirala Benčičevo, odgovorna pa naj bi bila tudi za uničenje več oporok.

Slovenske novice so sicer prejšnji teden poročale, da državno tožilstvo preiskuje tudi povezavo Benčičeve in nekaterih uradnikov na piranski občini, od katerih naj bi bil eden tudi pod lupo Nacionalnega preiskovalnega urada zaradi suma, da je zahteval "kavcije" za izdajo gradbenih dovoljenj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (86)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
18. 01. 2018 21.24
+2
čudi me pa, da si ovita v slovensko zastavo. pa saj tebi nagaja sistem-država. . sistem te je zadolžil, sistem te je opeharil in sistem je naredil iz tebe berača in brezdomca. in poglej, vsak, ki je bil v tej državi opeharjen, zastave ne izobeša iz protesta. ta država nam je mačeha, prejšnja nam je bila mati.
Le vkup uboga gmajna
18. 01. 2018 08.11
-1
Potolažila je, da je bolna in ne zmore več. Ampak peš pa bo vseeno šla do Haaga. Punca, Haag ni gor nad Koprom, tisto so Hrpelje :)
ni_mi_vse_eno
17. 01. 2018 22.48
+1
Samo vztrajat je potrebno in vedeti, da se je že naredilo. Sodnica živi na tuji zemlji v črni gradnji, živela enakopravnost.
Jožajoža
17. 01. 2018 17.46
+1
vsak protest je brezvezen. ne boš nič dosegla. še kaznovali te bodo za neposlušnost. začni se bavit s kriminalnimi dejanji,za začetek janši operi kakih 500 000 evrov,tako, da mu posodiš transakcijski račun, pa boš na konju.
Transformerji
17. 01. 2018 17.02
+6
Dokaz našega pravosodnega sistema:;Stefan Cakić ne priznava uboja Gašperja Tiča, ker je bil pa menda ob uboju neprišteven (običajno je menda čisto normalen), bo dobil manjšo kazen. Tako določa naš pravosodni sistem in čisto prištevni sodniki.
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 17.34
+3
Zdaj vemo, kako se rešit skorumpiranih sodnikov...se za drogiramo in napijemo pa bo kazen takoj polovična ! Preučujem zakone, da bi jih prelisičil. Zanima me, če bi enako sodili v kolikor bi se to zgodilo kateremu od sodnikov ? Najbrž, da ja...
wolfterier
18. 01. 2018 09.30
+1
Če bi se pisal Clausević bi imel boljše možnosti.Pa če bi bil na šolanju v tujski legiji.
Transformerji
17. 01. 2018 16.40
+4
Bližajo se volitve - kup strank bo, ki bodo obljubljale nemogoče, ker jim je v interesu samo lastni interes. Zato SDS postavljam vprašanje: kakšno laž boste obljubili pred volitvami - da lahko odstavite pokvarjene sodnike? Potem boste dobili še dodatne glasove, samo rešili ne boste nič. Naši zakoni in ustava, tako kot pravosodni sistem, so za tiste, na vrhu, kot toaletni papir.
AntiPanti
17. 01. 2018 17.03
+3
SDSovci imajo na svoji strani tudi nekatere skorumpirane in pokvarjene sodnike-ce : mozetiča, zobca, petriča, itd., itd. ...
wolfterier
18. 01. 2018 09.32
+1
Upam,da bodo omenjeni prebrali tvoj komentar in te prijeli za jezik,antipanti.
kapljač1
17. 01. 2018 15.54
-6
Pojdi peš in se več ne zgovarjaj , da te pri tem še kdo ovira!
kapljač1
17. 01. 2018 15.55
-4
Stori samo to, kar govoriš. Ne potrebuješ več.
Transformerji
17. 01. 2018 16.32
+4
Da te ni sram - očitno ne živiš v realni Sloveniji!
kapljač1
17. 01. 2018 16.45
-2
realni Sloveniji? Ti že ne spadaš sem. Pa ne da to pomeni da si kr naprej nekaj izmišljuješ, kot si omenjena, kaj bo storila, stori pa nič napovedanega? Išče pa vedno nove izgovore, da ji nekaj ni treba. Jutri bo hotela še na Luno, le kako?
benjivenamian
17. 01. 2018 20.15
+1
poklicni morilci, so blizu-(srbija,bosni,jih je še več...) enega počiš in druge pijavke, se razbežijo!!!!
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 15.46
+7
Kot prvo gospa OLAH ni edinstven primer kar se tiče skorumpiranih obravnav. Smo imeli tudi mi probleme z Piranskim sodiščem, kjer so veliko vlogo igrali tudi razni odvetniki, najprej Dokić, Matoz in Gabrič Govorimo o ponarejevanju podpisov, podkupovanjem itd. Sicer mi smo imeli opravka z enim sodnikom, ki je danes že pokojni zaradi raka. Tam mu je zdaj tudi mesto. Skorumpiranega sodnika se odrešiš samo tako, da ga pokoplješ.Več kot očitno da druge možnosti ni. Enako velja za odvetnike. A tej trije odvetniki mi bojo plačali zelo debelo...vse v svojem času !! Olah samo z dvignjeno glavo naprej in ne obupat nikoli. Bo doletela tudi to sodnico roka pravice, takšna ali drugačna !!
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 15.54
+6
Najbolj pa so mi smešni razni policaji in sodniki, ko mi grozijo z zaporom. Zelo se bojim Slovenskih zaporov. Se tresem. Ko jih bo doletela roka pravice ! Grem z veseljem v zapor na dopust do konca življenja.
wolfterier
17. 01. 2018 15.54
+5
Škobrne in Kordiš,na pomoč,še ena vaša !!!
AntiPanti
17. 01. 2018 16.35
+4
res je - jaz sem tudi prijavil Dokića zaradi ponarejanja podpisov ; pa potem policija ni hotela NIČ ukrepati !!...
AntiPanti
17. 01. 2018 16.40
+3
Von - tudi ti si imel "posla" s takoimenovanim odvetnikom Dokićem iz Pirana ? ( moje izkušnje z njim so opisane v enem izmed člankov na portalu regionalobala.si ; pojdi si prebrat, mogoče te bo zanimalo ... ; naslov : zdravnik želi, da odvetniku odvzamejo licenco ... )
AntiPanti
17. 01. 2018 16.56
+2
čisto v premislek : če ne bi bilo res, da je Dokić ponaredil moj lastnoročni podpis - potem bi moral v zapor jaz in ne on ; je tako ali ni ? ?
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 17.26
+4
Moj primer ni zastopal Dokić, ampak on je zastopa Tomija, ki ima restavracijo na Valeti pri Portorožu. Matoz in Gabrič pa sta zastopala moj primer in obenem sodelovala z Dokićem in sodniki. V glavnem totalne mučke. Ko me je zastopal prijatelj iz O.Š vajenec sm.rada Gabriča, mi je takoj ob prvi in njegovi zadnji obravnavi pojasnil le to, da tukaj precej smrdi. Nato je odstopil od mojega primera in obenem dal odpoved pri Gabriču. To ti pove vse. Ni pa se želel več mešat v moj primer, ker je rekel, da sem izgubil že v samem štartu ne glede na to katerega odvetnika si bom izbral. In najbolj ironično je bilo to, stanovanje je napisano na mater in zgoraj sodnica ni dovolila, da bi jaz in oče sodelovala pri obravnavah. SI MISLIŠ ! Šlo pa se je za posest za katero je bila moja po zemljiški knjigi ! sodniki v Piranu pa so šli tako daleč, da so so mojo nepremičnino dali kao "tožeči" stranki, češ to pripada njej ! Po zakonu jaz kot večinski lastnik bajte kar je 70%, mi pripada obenem tudi 70% zemljišča. Na Piranskem sodišču ni bilo tako ! Aha. Samo preko mene mrtvega. Zdaj smo prišli do tega, ker so že obupali, hvala bogu ziher ne, da mi trenutni lastnik TOMI prodaja stanovanje za katero bi moral po zakonu prejšnji lastnik dat najprej meni ponudbo v kolikor želi prodat stanovanje. Po papirjih je še vedno isti lastnik. Uradno pa je Tomi iz Portoroža. In kaj je naredil Gabrič ? Je podpisal v imenu moje matere, da odstopamo od pravice do odkupa stanovanja in seveda deleža, ki nam pripada po zemljiški knjigi ! To je moja zgodba. Sem klical Svet, 24ur...ma niti duha ne sluha. Očitno moj primer jim ni bil zanimiv.
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 17.31
+4
A Dokića, ko ga bom prijel v roke, ga bom zabetoniral v kakem objektu ! V skrajnem primeru ga obujem v betosnke čevlje in ga odvržem nekje na sredi Jadrana...
AntiPanti
17. 01. 2018 17.40
+3
he he, ok, ko prideš nazaj iz križarjenja po Jadranu, pa te jaz povabim na en
AntiPanti
17. 01. 2018 17.41
+3
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 17.43
+3
Sem zelo potrpežljiva oseba in znam tudi počakat na pravi trenutek. Z veseljem pridem :)
AntiPanti
17. 01. 2018 17.46
+1
Von, še čisto nekaj osebnega: je možno, da sva midva enkrat bila skupaj na konceru Nirvane v Arrigoni-yu; ja ali ne ?
AntiPanti
17. 01. 2018 17.53
+1
AntiPanti
17. 01. 2018 18.22
+1
... ok, nisem čisto siguren če Nirvana... takrat so špilali Nirvana, Time, Head ... vsi iz Zagreba...
Von_Clausewitz
17. 01. 2018 18.25
+1
Poznaš me sigurno iz medijev...oziram se na športne strani. Muay Thai... ;) Nisem bil na koncertu v Arrigoniju.
AntiPanti
17. 01. 2018 19.45
Muay Thai... jszt sm biu pa Budokai - mawashi z obratom, pa tko.. ;.)
AntiPanti
17. 01. 2018 19.51
.. naš trener je bil občasno poleg Puha in Hudalesa pa dr. Topić iz Zagreba ... poznaš ?
Timy15
17. 01. 2018 15.36
+12
Pri takih,ki se jim dogajajo take krivice,kakor gospe Zlatki Olah, bi morali državljani odločno stopiti skupaj,da se take kot je ta sodnica nemudoma odstrani,sicer je jasno,ko beli dan,da bo podobnih primerov vedno več,kar vodi v še večji kaos.
supmuhel
17. 01. 2018 15.28
-3
Zlatka- ne laži. Garaža na Liminjanski je vredna MAX 5.000 €, tvoj dolg je bil cca 23.000 €. Sodišče je poskusilo s prodajo garaže, pa ni bilo interesentov. Stanovanje je bilo prodano na drugi dražbi v skladu z zakonom, kjer je bila izklicna cena 50% nižja in še to zato ker je Petrol NA POLNO vztrajal, da pride do prodaje. Sodišče je moralo spoštovati zahteve upnika. In ta tvoja solata z sodničinim bratom je tudi za lase privlečena. Vse kar omenjaš o njemu je ena navadna laž. Kakšen slamnati kupec neki... Poglej se v ogledalo ker te je lastni odvetnik žejno čez vodo peljal ko te je prepričeval da ti sodišče nič ne more vzeti. Prepričal te je, da če plačaš obveznosti FURSU, si rešena - kar pa ni bilo res. Lep pozdrav.
Darko32
17. 01. 2018 16.40
+1
supmuhel Čakaj čakaj. Ti nekaj omenjaš PETROL Prosim, da javno poveš kaj je z tem PETROLOM. Namreč kot vidimo na veliko oglašujejo kako prodajajo elektriko, plin in nevem kaj še vse. Sočasno pa z nekimi skritimi cenami, katere ne objavijo v cenikih izsiljujejo ljudi. Sam sem nagnal takšne prevarante, saj bi vsak, ki ima 5 minut časa nekaj preprodajal in če nima dovolj strank pa tiste obral do konca.
supmuhel
20. 01. 2018 19.35
Preberi izvrsbo in rubez pa bos videl. Petrol tem blokom dobavlja ogrevanje. To je Bossman v svojem prvem mandatu prodal in mesecno placujem po 150 eur ogrevanja. Pa da ne bos mislil, da ne vem kaj pisem. Zivim v sosednjem bloku kjer je bila Zlatka Olah delozirana. Poznam primer v nulo.
supmuhel
20. 01. 2018 19.37
Od ogrevanja se pa pac ne mores odklopiti ker je zupan bossman tako naredil obcinski odlok, da smo vezanih rok. Ogabno.
Justice4all
17. 01. 2018 14.57
-3
Tu so dve popolnoma ločeni stvari in je zelo slabo če se jih meče v isti koš. Prvo je treba uvesti revizijo postopka odvzema stanovanja,da se ugotovi napake ali obstoj kaznivega dejanje glede gospe Olah,drugo pa je višina primernega disciplinskega ukrepa glede črne gradnje sodnice in njenega moža.... Eno dejstvo je pa sigurno,da si je Olahova prislužila kazensko ovadbo zaradi strašenje z plinsko jeklenko in razstrelitvijo bloka...Kaj pa tu pravijo njeni sosedje?
Darko32
17. 01. 2018 16.42
+1
Jaz se več ne čudim, če kdo vzame stvar v svoje roke. Tudi ti nekaj čudno držiš svečo kriminalu.
Uporabnik565636
17. 01. 2018 14.56
+2
Vsak bi nekaj mutil, potem se pa čudite, da to delajo tudi javni uslužbenci.
Transformerji
17. 01. 2018 14.47
+3
Saj veste pesem - krik pijočega v puščavi.....
Transformerji
17. 01. 2018 14.50
+5
Krik vpijočega v puščavi - le kako so vedeli naši pokojni pesniki, da se zgodovina ponavlja? Samo vedno več jih je, ki nas zažirajo, sramota, celo lastni narod žre drug drugega!
FC Chelsea2
17. 01. 2018 14.46
+12
In baje imamo pravno državo kajne. vsaj trenutna vlada bi rada to tako predstavila sam očitno je glih obratno. Pravna država je samo za velike ribe, ki so pri koritu.
natolcevanjenapolno
17. 01. 2018 14.40
-4
naj gre na metelkovo k rogovcem je ista pasta to...
myrchi
17. 01. 2018 14.33
+2
To je isto kot tisti, ko so pri tujih bankah vzeli kredit, zastavili hišo niso mogli odplačevati, nato vzeli hišo... in potem je verjetno kriv... ne vem kdo. Sramota, da te vržejo iz svoje hise
dr.dare
17. 01. 2018 14.51
+0
Uporabnik565636
17. 01. 2018 14.58
+2
Hej dare pazi, tu so zelo zaščitniški do svojih nepremičnin. To je nekaj najhujšega če te iz bajte vržejo. Pa ni važno kaj si naredil, večina se s tem ne strinja. Razen če si tajkun, bančnik ali javni uslužbenec, njim je treba vse zaplenit pa prodat.
dr.dare
17. 01. 2018 14.26
+0
hahahaha ful bo kaj s tem dosegla ja
Music_boy
17. 01. 2018 14.23
+16
Dokler se bomo bali lastne sence in vseh kravatarskih birokratov ki mislijo da so od Boga poslani se ne bo nič premaknilo. Zato vsaka čast gospe ki protestira. Več takih rabimo, če je zadeva upravičeno šla mimo in mislim da je, pa še marsikje v tej državi. To kar se dogaja v LJ kot je napisal mijavci je pa rezultat da si nekateri mislijo da so takoj za Bogom, pa še otroke so s tem "okužili" kao "a veš ti kdo sem jaz", pa niso, še zdaleč ne, sam na prste jim je treba stopit in to fanj da bodo fejst piskali.
mijavci
17. 01. 2018 13.48
+30
Težko bo proti sodnikom kaj naredila, berem da v Ljubljani eden šestošolec od državne sekretarke in očeta vrhovnega sodnika ustrahuje učence in to do take mere da cel šesti razred že cele štiri dni ni prisoten pri pouku pa ne ukrene nihče nič, ker gre za sina sodnika Đorđeviča, res smo daleč prišli, da se ne najde neki kleni slovenec in da par vzgojnih temu mulcu, pa še fotru če bo treba.
Fifi 24
17. 01. 2018 13.29
+8
Deložacija je najmanj sporna, kolikor vem je ženska dejansko dolžna, KATASTROFA je da umazani sodniki odlocajo o čemerkoli in so še vedno sodniki...vrana vrani...