Znova primer smrti pešca

Na Štajerskem se je zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za 54-letnega pešca. Na prehodu za pešce ga je zbil 28-letni voznik. Pešec je bil brez kresničke, voznik pa se prehodu ni približeval s primerno hitrostjo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Po podatkih policije se je nesreča zgodila ob 22.30, in sicer na regionalni cesti Slivnica–Maribor, zunaj naselja Spodnje Hoče. 28-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kranja je vozil iz Slivnice proti Mariboru. Ko se je v križišču približeval prehodu za pešce, je z njegove leve strani prehod za pešce prečkal 54-letni pešec iz Maribora.

Pešec je za trenutek na prehodu obstal, voznik pa ga je želel obvoziti po desni strani. Ker se voznik prehodu za pešce ni približeval s potrebno previdnostjo in hitrostjo, je s prednjim desnim delom vozila trčil v pešca. Po trčenju je pešca odbilo desno z vozišča, kjer je obležal na pločniku. Zaradi hudih telesnih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Vozišče je dobro osvetljeno, pešec pri sebi ni imel kresničke, oblečen pa je bil v temna oblačila. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper voznika osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: