Župana umoril na pokopališču, nato se predal policiji

Belgijo pretresa grozljiv umor župana mesta Mouscron v bližini francoske meje. Truplo župana so odkrili na pokopališču, morilec, ki ga je policija že prijela, pa mu je prerezal vrat. Vse kaže, da gre za umor iz maščevanja.

Belgijo je pretresel grozljiv umor župana mesta Mouscron v bližini meje s Francijo. V ponedeljek zvečer so 71-letnega Alfreda Gadenna našli mrtvega na pokopališču, blizu njegovega doma. Morilec, ki so ga že prijeli, mu je prerezal vrat. Po pisanju belgijskih medijev naj bi šlo za umor iz maščevanja.

Pristojne lokalne oblasti so dogodek potrdile, sporočile so tudi, da je policija že prijela osumljenca, drugih podrobnosti pa zaenkrat niso razkrili.

Belgijski mediji medtem poročajo, da je župana napadel 18-letnik, ki je umor zagrešil iz maščevanja. Njegov oče naj bi bil namreč pred dvema letoma odpuščen iz službe v mestni upravi, nakar je storil samomor, na spletni strani piše Sudinfo.

Umor naj bi se zgodil okrog 20. ure, ko se je župan kot običajno odpravil zaklenit vrata pokopališča. V tem trenutku ga je napadel moški, ki naj bi čakal nanj, in mu prerezal vrat. Storilec naj bi se sam predal policiji, še piše Sudinfo.

Gadenne je bil član desnosredinske stranke CDH, nekdanji poslanec in župan Mouscrona - mesta s približno 57.000 prebivalci - od leta 2006. Po smrti so se mu poklonili številni politiki, med njimi prek Twitterja tudi premier Charles Michel.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo: